ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύφθηκε η προτομή του Αγίου Χρυστοστόμου Σμύρνης

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ – ΤΟΠΟΣ ΜΝΗΜΗΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Τελέστηκαν σήμερα το πρωί σε μία σεμνή τελετή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Πλατεία Αναλήψεως, αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας.

Την προτομή φιλοτέχνησε o γλύπτης Κώστας Δούσης και έρχεται να συμπληρώσει τα καλλιτεχνικά μνημεία που αφορούν τη Mικρασία και την Μικρασιατική καταστροφή και βρίσκονται στην πλατεία του ιερού ναού Αναλήψεως, που υπήρξε ο χώρος πρώτης εγκατάστασης των 4.000 περίπου Μικρασιατών προσφύγων οι οποίοι έφτασαν στην Καλαμάτα.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Χαντζής έκανε μία σύντομη αναφορά στη ζωή και στον μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Παραβρέθηκαν και η Ένωση Μικρασιατών “Ιωνία” και ο Σύλλογος Μικρασιατών- με ρίζες και γενεές και οι δυο από την Μικρασία- που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.
Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Ψαραδέλλη τραγούδησε, ενώ εδέσματα της Μικρασιάτικης κουζίνας είχε ετοιμάσει για άλλη μια φορά ο φιλότιμος και πάντα πρόθυμος Κώστας Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Στου Κώστα“.

To Top