Υγεία

Άνοιξαν τα ραντεβού εμβολίου για 40-44: Εμβολιασμός από το πρωί της Πέμπτης

Άνοιξαν τελικά και τα ραντεβού για εμβόλιο για τις ηλικίες 40-44 ετών. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr δίνει ραντεβού ακόμη και για τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί.

Ξεκίνησαν τελικά τα ραντεβού εμβολίου για τις ηλικίες 40-44 ετών μερικές ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Αρχικά ξεκίνησαν να στέλνονται SMS σε όσους έχουν άυλη, όμως για περίπου 2 ώρες δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο ραντεβού για την πρώτη δόση.

Τελικά όμως το πρόβλημα λύθηκε. Τα ραντεβού άνοιξαν το βράδυ περίπου στις 10. Το emvolio.gov.gr δίνει ραντεβού ακόμη και για τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το μήνυμα που εστάλη σε όσους είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολισμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Ακολουθούν το Μ.Σάββατο οι ηλικίες 45-49 ετών. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Συγκεκριμένα, από αυτήν την ώρα οι πολίτες 40 – 44 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν sms για να κλείσουν το ραντεβού εμβολιασμού τους. Αυτό μπορούν να το κάνουν είτε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Για εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Μ. Πέμπτη στις 08:00 το πρωί.

Σε αυτήν την φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως συμβαίνει και με τους 30-39. Στη συνέχεια, για την ομάδα 40-44, όπως και για την ομάδα 45-49, θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια, δήλωσε σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 σύμφωνα με ανακοίνωση θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι εμβολιαστικές γραμμές από έξι θα γίνουν οκτώ. Όπως δήλωσε αργά απόψε το βράδυ ο κ. Θεμιστοκλέους: «Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

Για τους πολίτες 40-44 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα ανοίγει την Πέμπτη (29/4) στις 8:00 πμ.

πηγή:ieidiseis.gr

Άνοιξαν τα ραντεβού εμβολίου για 40-44: Εμβολιασμός από το πρωί της Πέμπτης
To Top