Υγεία

Τρίτη δόση εμβολίου: Σε 3 μέρες ισχυρά αντισώματα

Διευκρινίσεις της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου για την τρίτη δόση εμβολίου και τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός

Μετά την τρίτη δόση του εμβολίου τα αντισώματα αναπτύσσονται άμεσα δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας είπε συγκεκριμένα ότι μέσα σε 1 με 3 ημέρες ο οργανισμός έχει αναπτύξει την απαραίτητη ανοσία και έτσι προστατεύεται στο μάξιμουμ το κάθε άτομο.

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο μήνυμα του Κέντρου Ελέγχου της Αμερικής τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 προστατεύει και από την λοίμωξη και από την σοβαρή νόσο, η οποία είναι τρεις φορές συχνότερη σε ανεμβολίαστους, η εισαγωγή δύο φορές και ο θάνατος επτά φορές. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης δόσης ειδικά σε ευάλωτους πληθυσμούς που κινδυνεύουν περισσότερο.

Τόνισε επίσης, ότι η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε τις περιπτώσεις επαναλοίμωξης, ενώ υπενθύμισε ακόμα τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 2.300.000 πολίτες, είπε και κατέληξε: «Εμβολιασμός για τον covid-19, εμβολιασμός και για την γρίπη».

πηγή:ieidiseis.gr

To Top