ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτός Δήμος: Απαραίτητα έργα σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

ΜΑΚΑΡΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ευθύνες στην Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τη μη ένταξη στο ΕΣΠΑ του πρώην Πολυκλαδικού αλλά και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Άρι επιρρίπτει ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης.

Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας πως δεν εκπόνησε έγκαιρα ολοκληρωμένες μελέτες για τα έργα αυτά με αποτέλεσμα να απορριφθούν από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ κάνει λόγο για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου και στρατηγικής ως προς τη διεκδίκηση έργων ΕΣΠΑ. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι δύο σημαντικά έργα σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας απερρίφθησαν από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα ακόλουθα απαραίτητα έργα σχολικών υποδομών:

1.Η αντιμετώπιση των σοβαρών κτιριολογικών προβλημάτων του πρώην Πολυκλαδικού όπου στεγάζονται το 4ο ΕΠΑΛ, το 6ο ΓΕΛ και το ΙΕΚ Καλαμάτας.

2.Η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον Άρι.
Δυστυχώς αποδείχτηκε – για μια ακόμα φορά- ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν έχει οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική για την διεκδίκηση έργων ΕΣΠΑ, αφού δεν εκπόνησε έγκαιρα ολοκληρωμένες μελέτες για την ένταξη έργων σχολικών υποδομών στο ΕΣΠΑ.
Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαμε τονίσει την απουσία μελετών για έργα αθλητικών υποδομών στο Δήμο Καλαμάτας τώρα διαπιστώνουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και για τα έργα σχολικών υποδομών.

Καλούμε την δημοτική αρχή να εκπονήσει -έστω και τώρα- ένα οργανωμένο σχέδιο διεκδίκησης πόρων από το ΕΣΠΑ το οποίο αποτελεί την σημαντικότερη χρηματοδοτική πηγή για την κατασκευή έργων στον Δήμο Καλαμάτας.


Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Δήμου Καλαμάτας

Ανοιχτός Δήμος: Απαραίτητα έργα σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ
To Top