ΜΕSSINIA LIVE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ταΰγετο-Yπό έλεγχο και η 2η εστία φωτιάς

Νεότερη Ενημέρωση: 15.00

Αυτή είναι η εικόνα τώρα στις καμμένες δασικές εκτάσεις στον Ταϋγετο


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή- καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι- για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπύρωσης.

Νεότερη Ενημέρωση: ώρα 11.30

Υπο έλεγχο τέθηκε και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε στις 02:25 τη νύχτα στη θέση “Ανάληψη” στον Μαχαλά Αλαγονίας.
Σε επικοινωνία του MessiniaLIVE με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο που εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή, μάς δήλωσε ότι και η νέα εστία έχει οριοθετηθεί και τεθεί υπό έλεγχο, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες να σβηστεί.
Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα πυροσβεστικής με 40 άντρες, ενώ συμμετέχουν στην κατάσβεση και των τελευταίων εστιών πολλοί κάτοικοι τόσο απο την περιοχή όσο και απο την Καλαμάτα.

Η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ζητήσει με το πρώτο φως της ημέρας να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Πράγματι προσήλθαν 2 canadair και τα 3 PZL που έχουν βάση την Καλαμάτα, πραγματοποίησαν κάποιες ρίψεις, ωστόσο λόγω του ανάγλυφου της περιοχής-όπως μας είπε ο διοικητής- αποχώρησαν.

Ήταν πραγματικά μια δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες στον Ταϋγετο, καθώς για πολλές ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες, οι εστίες ελέγχθηκαν και εκτιμάται ότι θα σβηστούν σύντομα εντελώς.
Απο τη δεύτερη εστία που ξεπήδησε στις 02.25 έχουν καεί γύρω στα 20 με 30 στρέμματα δασικής έκτασης όπως εκτίμησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Νεότερη Ενημέρωση 08.00:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 05/09/2017 και ώρα 02:25 στη θέση «Ανάληψη» Ταϋγέτου, στον Μαχαλά Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη.
Για την κατάσβεση της επιχειρούν αυτή τη στιγμή 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04/09/2017 και Ω/09:55 στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος – Νέδουσα Μεσσηνίας.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για το νησί της Ρόδου. Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Χανίων, Λασιθίου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Δωδεκανήσου, τα νησιά, Ικαρία, Σάμο, Κύθηρα, και του Ιονίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Eνημέρωση: ώρα 5:35

Η φωτιά καίει θαμνώδη περιοχή, χαμηλής βλάστησης. Με το πρώτο φως της ημέρας θα “σηκωθούν” εναέρια μέσα.

NEA EΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04:20

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΩΡΑ 01.15

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο στο ρέμα του Μαχαλά στον Ταύγετο, λόγω των καιρικών συνθηκών(δυνατοί άνεμοι). Παρόλ’ αυτά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι παρούσες και δίνουν τώρα (01:15) άλλη μια μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά τώρα- ΏΡΑ 01.15

φωτο Β.Βεργινάδης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ταΰγετο-Yπό έλεγχο και η 2η εστία φωτιάς
To Top