ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανέλαβε καθήκοντα στην Τρίπολη ο Ταξίαρχος Πούπουζας

Ανέλαβε καθήκοντα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας

Στη νέα του επιτελική θέση της Αστυνομικής Διοίκησης της Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, βρίσκεται από σήμερα ο Μεσσήνιος Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας.

Είχε προηγηθεί χτες ο καθιερωμένος αποχαιρετισμός και ένας μικρός απολογισμός της θητείας του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου και υπηρέτησε για δυο χρόνια.

Ο κ.Πούπουζας αναφέρθηκε στην πρόθεσή του “να αφήσει τη δική του σφραγίδα στο Σώμα, με «σημαία» του πάντα να θυμάται τα «δύσκολα» παιδικά χρόνια, σε μια φτωχή πολυμελή οικογένεια, και γνωρίζοντας τα προβλήματα των απλών πολιτών, να τους υπηρετεί σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα”.
Στο έργο του καταγράφονται – όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:

 1. Η αναβάθμιση του γραφείου των εγκληματολογικών ερευνών, η αλλαγή νοοτροπίας στο «100» που αποτελεί το «πρόσωπο» της Αστυνομίας στην κοινωνία, και το «φρεσκάρισμα» και την αναβάθμιση στις επιχειρησιακές ομάδες της Αστυνομίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό του Αεροδρομίου που με πρωτοβουλία του συνάντησε τον επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που ανέλαβε τη δημιουργία του κτηρίου που στεγάζεται σήμερα ο σταθμός.
 2. Η κατασκευή του πρατήριου υγρών καυσίμων, το οποίο επίλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σημείωσε και την τοποθέτηση ενός ανθρώπου που ανέλαβε να ασχολείται με τα οχήματα της Αστυνομίας, και έτσι ο «στόλος» είναι ενεργός, παρά το γεγονός ότι έχει να ανανεωθεί πάρα πολλά χρόνια.
 3. Αναφέρθηκε στα προβλήματα ασφάλειας της περιφέρειας του νομού, και ειδικά της Μεσσήνης, κάτι που αντιμετώπισε από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε διευθυντής. Είπε χαρακτηριστικά ότι στην πλατεία της Μεσσήνης, της πόλης που μεγάλωσε ο ίδιος «πλάθοντας» τα όνειρά του για το μέλλον, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει άνθρωπος, και με την πρωτοβουλία της διεύρυνσης της δράσης της ομάδας ΔΙΑΣ, τόσο στη Μεσσήνη όσο και στα μεγάλα χωριά της Καλαμάτας, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.
  Επίσης αναφέρθηκε και στο γραφείο που εξασφαλίστηκε στην Α.Δ. Μεσσηνίας για τους συνταξιούχους αστυνομικούς, καθώς και σε ένα χώρο όπου θα εναποτεθούν παλιές στολές και κειμήλια της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πούπουζας και στους συνεργάτες του, διευθυντές υπηρεσιών, αλλά και απλούς αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ευχαριστώντας τους για την αγαστή συνεργασία αυτά τα 2,5 χρόνια.
  Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε προς τους αστυνομικούς διευθυντές κ. Μάνδαλο και κ. Νάκη, για την πολύ καλή και ειλικρινή συνεργασία που είχαν, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό στις σχέσεις τους. Κλείνοντας υπογράμμισε πως ήταν τυχερός καθώς συνεργάστηκε με εξαιρετικούς διοικητές και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας της Μεσσηνίας, αναφερόμενος στο λιμενάρχη κ. Δουμάνη, τον διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Γεωργανά, αλλά και τους διοικητές του Στρατού και της Αεροπορίας που έχουν αποχωρήσει, κ. Κολέτσα και κ. Πεταλά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με ένα μόνο τηλέφωνο μπορούσαν να συνεννοηθούν.
  Η θέση που αναλαμβάνει είναι νευραλγική και απαιτητική και θα πρέπει να εναρμονιστούν οι προσπάθειές του στη γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου, όπως αυτή έγινε γνωστή στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και να καταφέρει να συνεργαστεί με όλο το προσωπικό λαμβάνοντας το μέγιστο από αυτό, με στόχο την πρόληψη, την καταστολή και κυρίως την ασφάλεια των πολιτών.

Γραπτή δήλωση
Σε γραπτή δήλωση που απέστειλε στον Τύπο ο νέος γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πούπουζας, σημειώνει:
«Με τις πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία κρίθηκα διατηρητέος στο βαθμό του ταξιάρχου και μετατίθεμαι από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου αυτή τη σημαντική θέση, από την οποία θα συνεχίσω να υπηρετώ την πατρίδα και τον πολίτη.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές και τους Φορείς της Μεσσηνίας για την άριστη συνεργασία μας, αποσκοπώντας, αφενός, στην ενημέρωση των πολιτών και, αφετέρου, στην πρόληψη του εγκλήματος. Επιπλέον, θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, για την αμέριστη στήριξή του, τη σημαντική συμβολή του στην εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, επιδιώκοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Παράλληλα, ευχαριστώ όλους τους πολίτες, για την άριστη σχέση που αναπτύξαμε, τη φιλία, αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Όμως, ως γνωστόν, κάθε τέλος ενός κεφαλαίου οριοθετεί συγχρόνως την αρχή ενός άλλου. Κατά την άσκηση των νέων μου καθηκόντων θα συνεχίσω να μάχομαι για την εκπλήρωση, με τον καλύτερο τρόπο, της αποστολής που μου έταξε η Πολιτεία, με όρους δικαιοσύνης, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας».

Ανέλαβε καθήκοντα στην Τρίπολη ο Ταξίαρχος Πούπουζας
To Top