ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα ναρκωτικά: Eξαρθρώθηκαν 55 εγκληματικές οργανώσεις την τελευταία 10ετία στη Μεσσηνία

“Δεν είναι προδοσία η καταγγελία όταν κάποιοι πλουτίζουν σκορπίζοντας τον θάνατο-Η Αστυνομία θέλει τον πολίτη σύμμαχο και συμπολεμιστή απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών”-Νέα “τάση” και στη Μεσσηνία η εσωτερική υδροπονική καλλιέργεια

Σε 10 χρόνια στη Μεσσηνία:  Κατασχέθηκαν 24.500 φυτά κάνναβης σε 397 υποθέσεις-120 συλλήψεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο-Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση»
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

ELASDSC-2444

ELASDSC-2445

ELASDSC-2448

ELASDSC-2449

ELASDSC-2451

ELASDSC-2452

ELASDSC-2453

ELASDSC-2455

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας , συνδιοργάνωσαν χθες (18.11.2022) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας , ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο -Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση ».

ELASDSC-2458

ELASDSC-2461

ELASDSC-2465

ELASDSC-2470

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας , καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι τα ναρκωτικά αποτελούν ένα σοβαρό, μακροχρόνιο και δυσεπίλυτο φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, ένα σύνθετο πρόβλημα με ποικίλες συνιστώσες και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Αλέξιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ο κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο ιατρός κ. Βασίλειος Χρυσαυγής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από :

την κα Αγγελική Ρουμελιώτου – Πούπουζα, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας,

την κα Αικατερίνη Ρέμη, Ιατρό Γενικής Ιατρικής και υπεύθυνη της μονάδας ΟΚΑΝΑ Καλαμάτας,

τον Αστυνόμο Β’ Αναστάσιο Δεληγιάννη, Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,

την Υπαστυνόμο Β’ Νίκη Πανοπούλου, Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων, καθώς και η ανάλυση των ναρκωτικών ως κοινωνικό φαινόμενο, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά. Η κοινή μας δράση με τον Ιατρικό Σύλλογο, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική εισήγηση από πλευράς του νομικού συστήματος, αποδεικνύει ότι η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων συνιστά το αντίδοτο στη μάστιγα των ναρκωτικών.

ELASDSC-2473

ELASDSC-2480

ELASDSC-2487

ELASDSC-2489

ELASDSC-2490

ELASDSC-2493

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των εξαρτήσεων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

Δημοφιλέστερα

To Top