ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζει τον Κατρούγκαλο ο Τσίπρας

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΥΠΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΝΕΩΝ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Νέο, πιο αναβαθμισμένο ρόλο, στην εξωτερική πολιτική της χώρας αναλαμβάνει ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης θα αποτελεί ουσιαστικά τον σύνδεσμο του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ αναβαθμισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο ρόλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου

Αύριο, άλλωστε, θα υπάρξει συνάντηση σύσσωμης της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Αλέξη Τσίπρα, για την κατανομή των νέων αρμοδιοτήτων, ενώ δεν προβλέπονται αλλαγές στην ιεραρχία.

Στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ενώ πιθανότατα θα παραμείνουν και κάποιοι συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά, όπως -σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του.

Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, πάντως, δεν περνά απαρατήρητη η ευθεία επίθεση του Προέδρου των ΑΝΕΛ στον Τέρενς Κουίκ (αν και δεν τον κατονομάζει, τον φωτογραφίζει απολύτως με την αναφορά του σε «μακεδονοκλάστες»). Ο Τέρενς Κουίκ, ωστόσο, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Πηγή:News247.gr/Βασίλης Σκουρής

Αναβαθμίζει τον Κατρούγκαλο ο Τσίπρας

Δημοφιλέστερα

To Top