ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης κατά Μπαρμπαρούση

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:40

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα.
Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Άμυνας καθώς και του αναπληρωτή υπουργού, Π. Καμμένου και Φ. Κουβέλη, οι οποίοι έσπευσαν στον Άρειο Πάγο, αλλά και του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ν. Βούτση, η Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται άμεσα της υπόθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κων. Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να κινητοποιηθούν για να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο, στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

»Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχισαν πολύ ακριβά στη χώρα.

»Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρίσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Από τη μεριά του, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλλουν τη δημοκρατία, προσβάλλουν το Σύνταγμα, προσβάλλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια Δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων. Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

»Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Νωρίτερα, με παρέμβασή του εκτός διαδικασίας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα περί καταλύσεως του πολιτεύματος και προπαρασκευαστικών ενεργειών για την κατάλυση του πολιτεύματος, δηλαδή για προετοιμασία πραξικοπήματος κατά της δημοκρατικής τάξης, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων στελεχών του κόμματος που στήριξαν την ενέργεια του Κων. Μπαρμπαρούση χειροκροτώντας τον.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε επίσης τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη Βουλή να ψηφίσουν άμεσα την άρση της ασυλίας του βουλευτή Κων. Μπαρμπαρούση καθώς και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ώστε η Δικαιοσύνη να είναι σε θέση να πράξει τα δέοντα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστελνε εσπευσμένα το αντίστοιχο υλικό στον εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο, προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

Τα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα χαρακτηρίζουν τις πράξεις στις οποίες αναφέρονται ως ενέργειες εσχάτης προδοσίας. Αυτό σημαίνει πως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατηγορείται για κακουργήματα, οπότε είναι δυνατή ακόμη και η σύλληψή του άμεσα.

Στις 14.15 έγινε γνωστό ότι κινητοποιήθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου, η εισαγγελία του οποίου απέστειλε στον προϊστάμενο Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο όλο το επίμαχο υλικό, έτσι ώστε ο δικαστικός λειτουργός να κινηθεί αμέσως πράττοντας τα δέοντα.

Είναι προφανές πως οι πολιτικοί και οι πολιτειακοί παράγοντες του κράτους αντέδρασαν ταχύτατα προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του αυτό το πρωτοφανές γεγονός το οποίο εκτυλίχθηκε μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η πρόκληση εκ μέρους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων συναδέλφων του του κόμματος αυτού ήταν τέτοια, που δεν θα μπορούσε να παραμείνει αναπάντητη. Ήδη με απόφαση της Ολομέλειας οι βουλευτές της Χ.Α. αποβλήθηκαν από το Σώμα και τέθηκαν εκτός της τρέχουσας διαδικασίας.

Διεγράφη από τη Χρυσή Αυγή

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 15.15 το μεσημέρι της Παρασκευής, η ηγεσία του κόμματος έδειξε στον βουλευτή την πόρτα της εξόδου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απηύθυνε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή με την οποία γνωστοποιείται ότι τίθεται εκτός της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, καθώς, όπως αναφέρεται στην επιστολή που αναγνώσθηκε στο Σώμα, οι δηλώσεις του βουλευτή είναι εκτός γραμμής του κόμματος και η αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα γίνεται με ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε από το Περιστύλιο της Βουλής:

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τη δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με τη δήλωσή του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν τη Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον ελληνικό λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν τη χώρα;

ZOUGLA.GR

To Top