ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΥΑΚ: Πήρε πιστοποίηση ISO για καλές πρακτικές στη διαχείριση ενέργειας

Πιστοποίηση ISO 50001:2011 από το φορέα Swiss Approval Technische Bewertung έλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας, όσον αφορά στην εφαρμογή καλών πρακτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση πόρων.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, αυτό σημαίνει πως η ΔΕΥΑΚ εφαρμόζει όλες εκείνες τις διαδικασίες, που οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος καθ’ όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της σε ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση.
Η Πιστοποίηση ισχύει για 3 χρόνια έως τις 13 Μαΐου 2021.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ISO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Για το θέμα παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος.
Όπως επεσήμανε, είχε προηγηθεί η πιστοποίηση ISO 9.0001 για την διαχειριστική επάρκεια και τις ευρωπαϊκές χρηματοδότησεις και σε 5-6 μήνες το 17025 για την διαπίστευση των χημικών εργαστηρίων.
Επίσης ακολουθεί το επόμενο διάστημα ακόμα ένα πιστοποιητικό για τη ΔΕΥΑΚ, το ISO 14.0001, που αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση και τα απόβλητα.

Έτσι, η ΔΕΥΑΚ βάζει στη “φαρέτρα” της πιστοποιήσεις, που επικεντρώνονται στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, και στην προστασία του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας στη Δημοτική Επιχείρηση την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια που επιβάλλεται να έχει ώστε να βελτιώσει τις πρακτικές της.

Μ.Π.

To Top