Μουσική

Ακόμα ένα “Kυριακάτικο πρωινό” με Baroque μουσική και…ιστορίες στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Το “φθινοπωρινό ταξίδι” του Ωδείου συνεχίστηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της δράσης “Κυριακάτικα πρωινά στο Ωδείο”, το κοινό ταξίδεψε σχεδόν 300 χρόνια πίσω και ακολούθησε τα χνάρια του G.F. Haendel που ενώ ήταν Γερμανός κατέληξε να θεωρείται ο…εθνικός συνθέτης της Αγγλίας.


Ο Γιώργος Παυλάκος στο φλάουτο με ράμφος, ο Σταύρος Τσότρας με “ένα δεμάτι ξύλα” (δηλαδή με το Φαγκότο) και ο Λουκάς Γεώργας με ένα σύγχρονο κλειδοκύμβαλο παρουσίασαν τρεις Σονάτες του G.F.Haendel, ενώ ο Στάθης Γυφτάκης μοιράστηκε κουτσομπολιά και….πικάντικες ιστορίες από τις σκανδαλοθηρικές “εφημερίδες” της εποχής!


Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με καφέ και κεράσματα το κοινό ‘’μεταφέρθηκε’’ στην ονομαζόμενη εποχή Baroque αγκαλιά με ένα…κακοσχηματισμένο μαργαριτάρι!
Το μουσικό πρωινό ήταν μια ευχάριστη αναδρομή στην εποχή του Baroque όπου μέσα από τις μικρές μουσικές καθημερινές ιστορίες οι παρευρισκόμενοι με ενθουσιασμό έμαθαν για το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό ύφος.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε “αμιγείς χώρους” για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακόμα ένα “Kυριακάτικο πρωινό” με Baroque μουσική και…ιστορίες στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
To Top