ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ Μεσσσηνίας: Ως πότε οι υγειονομικοί του ΓΝ Καλαμάτας θα κάνουν τους ήρωες για να καλύψουν τα τεράστια κενά που άφησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις;

Άρθρο για την εξέλιξη της πανδημίας και το Σύστημα Υγείας

“Καθημερινά, οι υγειονομικοί αλλά και συνολικά το δυναμικό των εργαζομένων στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας.

“Για πόσο καιρό ακόμη οι υγειονομικοί του ΓΝ Καλαμάτας θα κάνουν τους ήρωες για να καλύψουν τα τεράστια κενά που άφησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις;”

Για πόσο καιρό θα βαφτίζουμε τις ελλείψεις ως «πρωτόγνωρες συνθήκες» και θα αναφερόμαστε στη πανδημία ως στο «τέρας του κορωνοϊού» έπειτα από δύο συναπτά χρόνια εμπειρίας, πετώντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους και στους «ανεύθυνους» πολίτες; Για πόσο καιρό θα αντέχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας με τα εξαντλητικά ωράρια, τις υποστελεχωμένες κλινικές, τις απλήρωτες υπερωρίες των ιατρών, τα κουτσουρεμένα ταμεία του Νοσοκομείου και πολλά άλλα που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης μας;

Η αιτία έχει ονοματεπώνυμο και η είναι πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα, βάζοντας τη ζυγαριά κόστους – οφέλους με σκοπό να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου.

Είναι αυτοί που “κοκορεύονταν” όλο το προηγούμενο διάστημα ότι “όλα βαίνουν καλώς”, και “δεν υπάρχει πρόβλημα”. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Επανειλημμένως με δήλωνε “ετοιμότητα” κτλ, φτάνοντας στο σημείο να ποινικοποιεί κάθε φωνή που έλεγε το αντίθετο, με αποκορύφωμα την δίωξη στο Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών μας, που αποκάλυψαν τα τεράστια κενά.

“Τώρα όμως η αλήθεια δεν κρύβεται! Τα δημόσια νοσοκομεία που δήθεν γέμισαν με γιατρούς αποδεικνύονται άδεια. Οι ΜΕΘ που φτιάχτηκαν, αλλά τελικά οι ασθενείς δεν τις έχουν. Οι κλινικές που άνοιξαν, αφού πρώτα έκλεισαν άλλες. Οι περιφερόμενοι γιατροί για να μπαλώσουν “τρύπες” που τελικά ανοίγουν πολύ περισσότερες”.

Ο αδιέξοδος διαχωρισμός εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων είναι το άλλοθι για να μην στηρίζεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και να μην παίρνονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους διασποράς όπου συνωστίζονται και οι μεν και οι δε. Κι όλα αυτά τη στιγμή που την ανάγκη των παραπάνω μέτρων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί.

Την ώρα που ο λαός μας έχει ανάγκη από καθολικό πρόγραμμα δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης, κάνουν νέο λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους!

Την ώρα που χρειάζεται επίταξη των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων Υγείας, η κυβέρνηση τους χρυσοπληρώνει και δείχνει την πυγμή της σε λίγους ιδιώτες γιατρούς!

Την ώρα που χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άρει το μέτρο της αναστολής για τους υγειονομικούς, αλλά μετά από 3 μήνες, ο πρωθυπουργός ανακάλυψε τα κενά που αυτό δημιούργησε στο δημόσιο σύστημα Υγείας!

Αυτά τα στοιχεία διαπερνούν τη διαχείριση σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη και υπακούν μόνο στη λογική “τι συμφέρει την οικονομία”. Και ο “λαλίστατος” ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφοροποιείται σε αυτή την βασική στρατηγική. Υποστηρίζει τη ζυγαριά κόστους οφέλους”, την επιχειρηματική δράση στην υγεία και όσα είναι η αιτία για τα σημερινά αδιέξοδα. Για αυτό ζητά “υπουργούς κοινής αποδοχής” ή απλά να γίνει “χαλίφης στην θέση του χαλίφη”

Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει τον λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του.

Τώρα απαιτείται ακόμα πιο μαζική οργάνωση της πάλης, χωρίς καθυστέρηση, γιατί η υγεία και η ζωή του λαού δε μπορεί να περιμένουν.

Μόνο από τον δικό του αγώνα μπορεί να ελπίζει ο λαός, και όχι από τα σχέδια του κεφαλαίου, το αστικό κράτος που τα θωρακίζει και τους εκάστοτε κυβερνητικούς «σωτήρες» που τα υπηρετούν.

Στον δρόμο αυτό, του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής, καλεί το ΚΚΕ όλο τον λαό. Για να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της ανατροπής.

Σε αυτόν μόνο τον δρόμο πραγματικά «ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», να ανοίξει δρόμο προς την ευημερία του, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών”.

Μαστορίδης Βασίλης,

Ειδικευόμενος νοσηλευτής ΜΕΘ στο ΓΝ Καλαμάτας,

Γραμματέας Κ.Ο.Β Νοσοκομείου Καλαμάτας του ΚΚΕ

ΚΚΕ Μεσσσηνίας: Ως πότε οι υγειονομικοί του ΓΝ Καλαμάτας θα κάνουν τους ήρωες για να καλύψουν τα τεράστια κενά που άφησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις;
To Top