Χορός

Sculpting Body-Images: Συνεχίζονται τα σεμινάρια στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Sculpting Body-Images που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021 εντρύφησαν σε νέες μεθόδους και τεχνικές.
Παρέα με την Πηνελόπη Μωρούτ που είναι διατομεακή καλλιτέχνης και εστιάζει στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της σύζευξης διαφορετικών μέσων.

Το Sculpting Body-Images είναι ένα σεμινάριο έντονης σωματικότητας, με σκοπό να προκαλέσει τα ήδη γνωστά κινητικά μοτίβα κάθε συμμετέχοντα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα δύναμη, αντοχή και ευλυγισία. Μέσω χωρικών, χρονικών και κινητικών περιορισμών, το ενδιαφέρον στρέφεται στην πολλαπλότητα και πολυπλοκότητα των «εικόνων» που μπορεί να δημιουργήσει το σώμα. Μεταφέροντας συνεχώς το βάρος από το ένα άκρο στο άλλο, εξερευνώντας την πλαστικότητα της σπονδυλικής στήλης και αποσταθεροποιώντας τη σωματική δομή, οι συμμετέχοντες – βάσει των προσωπικών τους δυνατοτήτων – καλούνται να διευρύνουν τη σωματική τους αντίληψη, να εξελίξουν την κινητική τους ταυτότητα και να ανακαλύψουν, μέσω αυτής της διαδικασίας, πιθανά δραματουργικά εργαλεία για τη δημιουργία μιας παράστασης.

Το επόμενο και τελευταίο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις :
11 και 12 Δεκεμβρίου 2021
με την Ιουλία Ζαχαράκη και το
BACK TO BASICS
——
Πληροφορίες/Εγγραφές
Τηλ. 2721083086
(καθημερινά 16:00 – 20:00)
dance@kalamatafaris.gr

Sculpting Body-Images: Συνεχίζονται τα σεμινάρια στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
To Top