Υγεία

Αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ανοδική πορεία καταγράφουν για το 2018 οι χειρουργικές επεμβάσεις, που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το MessiniaLIVE παρουσιάζει σήμερα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας και οι ιατρικές του υπηρεσίες έχουν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης των μεσσήνιων και όχι μόνο.

Αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το πρώτο πράσινο νοσοκομείο της χώρας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, μέσα από τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του, αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού του. Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε πιστοποιούν τα παραπάνω.

1.708 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟ Α’ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

Συγκεκριμένα, αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγράφεται το 1ο τετράμηνο του 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2017, αλλά και σε σχέση με τα αντίστοιχα τετράμηνα των προηγούμενων ετών.

Πρόκειται για 115 περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την ειδικότητα της οφθαλμολογίας.

Συνολικά, τα χειρουργεία που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τέλη Απριλίου (1ο τεράμηνο) ήταν 1.708, όταν την ίδια στιγμή πέρσι ήταν 1.593, το 2016 ήταν 1.389 και το 2015 ήταν 1.337.

Θυμίζουμε, ότι συνολικά το 2015 πραγματοποιήθηκαν 3.894 χειρουργικές επεμβάσεις, το 2016 έγιναν 4.549 και το 2017 πραγματοποιήθηκαν 4.944 χειρουργικές επεμβάσεις.

ΜΠΕΖΟΣ: “ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”

Το Μessinialive για το θέμα αυτό επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

«Καθημερινά καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια στο Νοσοκομείο μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τόσο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα αυτών. Και νομίζω ότι μέρα με την ημέρα ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ κερδίζουμε αυτό το στοίχημα. Ειδικότερα στον χειρουργικό τομέα, χρόνο με το χρόνο καταγράφεται μια αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων που θεωρώ ότι οφείλεται σε διάφορες παραμέτρους.
Αυτή τη δυναμική στο χώρο του χειρουργείου, έρχεται να υπηρετήσει και η απόφασή μας στο να προχωρήσουμε στην προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού περίπου στις 400.000€.
Στρατηγική μας επιλογή παραμένει πάντα η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του χρόνου αναμονής και κυρίως σε ειδικότητες που παρουσιάζεται έντονο αυτό το στοιχείο, όπως για παράδειγμα στις οφθαλμολογικές επεμβάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν φιλοδοξούμε φέτος και για πρώτη φορά, να λειτουργήσουμε σε καθημερινή βάση το σύνολο των χειρουργικών αιθουσών που διαθέτουμε και πιστεύω ότι με τις προσεχείς προσλήψεις των 20 νοσηλευτριών και με τη συνεργασία του ιατρικού δυναμικού, κάτι τέτοιο θα είναι πια εφικτό

Η δυναμική που καταγράφει τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτυπώνεται φυσικά και στο χειρουργικό τομέα και ειδικότερα στο τμήμα του χειρουργείου».

Αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top