ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το αδιαχώρητο στο Κοιμητήριο Καλαμάτας – Τραυματίστηκε μια γυναίκα

Ψυχοσάββατο σήμερα και η Εκκλησία τελεί μνημόσυνα υπέρ πάντων των κεκοιμημένων.

Χθες “Ψυχοπαράσκευο” πολύς κόσμος έσπευσε στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Καλαμάτας, μιας και από κάποιους ιερείς τελείται τρισάγιο στα μνήματα, και δημιουργήθηκε από τις 4 το απόγευμα μέχρι και τις 19:30 το αδιαχώρητο!


Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρεται από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μάλιστα η βροχή ανάγκασε πολλούς οδηγούς να παρκάρουν μπροστά στην κεντρική είσοδο αλλά και πάνω στον κυκλικό κόμβο με αποτελέσμα να σημειωθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός, με την Δημοτική Αστυνομία που είχε προνοήσει να βρίσκεται στο σημείο, να δυσκολεύεται να βάλει τάξη.
Και μέσα στον γενικό χαμό, μια κυρία γλίστρισε κι έπεσε κι έσπασε το χέρι της, με το ΕΚΑΒ να δυσκολεύεται να φτάσει στο σημείο…

Κορεσμένο το Νεκροταφείο Καλαμάτας

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2017 αγοράστηκε από τον Δήμο Καλαμάτας διπλανό οικόπεδο εμβαδού 273 τμ, έναντι 49.000 ευρώ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κύριος χώρος του Νεκροταφείου Καλαμάτας. Στο εν λόγω οικόπεδο δεν θα γίνονται ταφές αλλά για την υποστήριξη του Κοιμητηρίου (αποθηκευτικός χώρος, κάδοι απορριμμάτων, εναπόθεση μαρμάρων κ.λπ.),βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα του Κοιμητηρίου.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης ήρθε προς συζήτηση το θέμα της παράτασης της καθαίρεσης των ανενεργών τάφων, ώστε να δημιουργηθεί κενός χώρος. Ζητήθηκε 2η παράταση έως 30/7/2018, “λόγω μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκ μέρους των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και συγκεκριμένα την εκταφή των οστών από τους τάφους που πρόκειται να καθαιρεθούν”. Πράγμα που σημαίνει ότι οι τάφοι δεν είναι κενοί ακόμα…

Από το Οστεοφυλάκιο στο Χωνευτήριο αν δεν πληρωθούν τα τέλη φύλαξης

Μάλιστα σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας επισημαίνεται ότι, “σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας, σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους φύλαξης οστών στο οστεοφυλάκιο του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας, μέσα σε ένα χρόνο, τα οστά, με ευθύνη της υπηρεσίας των Κοιμητηρίων, οδηγούνται στο χωνευτήριο”.

Διαβάστε και αυτό:

Κατεδαφίζονται οι ανενεργοί τάφοι στα νεκροταφεία του Δήμου Καλαμάτας

Το αδιαχώρητο στο Κοιμητήριο Καλαμάτας – Τραυματίστηκε μια γυναίκα
To Top