ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιακέας: “Πάγιο αίτημα η επέκταση των δρομολογίων στη Μαντίνεια, αλλά να στηριχτεί”

Την επέκταση της αστικής περιοχής στην παραλιακή ζώνη της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας, και τη δυνατότητα εξυπηρέτησής του από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, σχολίασε στο MessiniaLive.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας Στέλιος Λιακέας, ο οποίος τόνισε ότι καλώς ήρθε η γραμμή αλλά πρέπει να στηριχτεί όλους τους μήνες για να παραμείνει ενεργή.

Τον χειμώνα υπάρχουν μόνο 2 δρομολόγια κι ένα για την μετακίνηση των μαθητών.

Από την πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ υπάρχει η βούληση για να εξυπηρετηθούν οι περιοχές, με επέκταση των δρομολογίων που ολοκληρώνουν την διαδρομή τους στο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – μιλάμε για 6 χιλιόμετρα απόσταση – και ίσως χρειαστεί ένα ή δυο παραπάνω δρομολόγια από τα υπάρχοντα για να καλυφθεί το χρονικό διάστημα της έξτρα μετακίνησης.

Να τονίσουμε ότι η σωστή και μελετημένη επέκταση, πιθανόν να συμβάλλει και στην μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφού το ζητούμενο είναι να μειωθούν οι επισκέψεις στην πόλη με ΙΧ που έχουν μόνο τον οδηγό και πρέπει να γίνει συνείδηση η μετακίνηση με τα μαζικά μέσα μεταφοράς.
Με αφορμή λοιπόν την κινητικότητα στο θέμα αυτό, καλό θα είναι όλοι οι φορείς να ασχοληθούν με μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη, που θα επανασχεδιάσει τις ανάγκες της πόλης, με γνώμονα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση του δημότη.

Δημοφιλέστερα

To Top