ΚΟΙΝΩΝΙΑ

79 Συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο και 320 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

928 ΑΤΟΜΑ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ- 137 ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ- 79 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (8.12.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι οκτώ (928) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια εβδομήντα τρία (673) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα πέντε (255) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα ένα (681) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα επτά (137) άτομα, από τα οποία εξήντα οκτώ (68) ήταν ημεδαποί και εξήντα εννέα (69) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα εννέα (79) άτομα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά
-Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

-Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αγροικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 26/27.11.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

-Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής-διάρρηξης σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 4.12.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι (320) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

-μικροποσότητα κάνναβης, -25- συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού και -30- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Αργολίδα,
-μικροποσότητα κάνναβης, -3- ναρκωτικά δισκία και αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικό έγγραφο, στην Κορινθία και
-μικροποσότητες κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

79 Συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο και 320 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
To Top