ΚΟΙΝΩΝΙΑ

2.600 άτομα στην Καλαμάτα με κινητικά προβλήματα – Ζητούμενο η προσβασιμότητα

2.600 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ημερίδα με τίτλο «Βελτίωση της Προσβασιμότητας στην Καλαμάτα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «ΔιαφοροΖΩ», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Η ημερίδα υποστηρίχθηκε από το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, το περιφερειακό τμήμα Μεσσηνίας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το κέντρο αποκατάστασης “Διάπλαση”.

Στόχος της ημερίδας ήταν η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και η ανάδειξη καλών πρακτικών και εφαρμόσιμων λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε δύο ενότητες, με σημαντικές εισηγήσεις και τοποθετήσεις.
Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί από τους προσκεκλημένους κι ακολούθησαν τοποθετήσεις που επιχείρησαν να αποτυπώσουν την προσβασιμότητα στην πόλη και την κατέγραψαν τις καλές πρακτικές με στόχο τη βελτίωση.

Η δεύτερη ενότητα περιλάμβανε παρουσίαση δράσεων προσβασιμότητας οι οποίες έχουν άμεση εφαρμογή.

Τη διοργάνωση και το συντονισμό της ημερίδας επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Πολιτικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος, Ειδικός Γραμματέας ΣΕΣ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10155957237737733.1073742224.683162732&type=3

To Top