Επιχειρείν

2ο MESSINIA FORUM: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα – Μεγάλα ονόματα στην Καλαμάτα 13-14 Απριλίου

“Καλαμάτα 365 ημέρες τον χρόνο” ο μεγάλος στόχος μέσα από τον θεματικό εναλλακτικό τουρισμό

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 2ο MESSINIA FORUM, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Ήδη διεξάγονται ενημερωτικές συναντήσεις με τους συμμετέχοντες και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα και το πρόγραμμα του Forum.
Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας μετρώντας αντίστροφα για το 2ο MESSINIA FORUM στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 & 14 Απριλίου, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις επιχειρήσεις του Νομού Μεσσηνίας για να δώσουν το παρόν είτε ως επισκέπτες με δωρεάν είσοδο είτε ως συμμετέχοντες – ενεργά – στις διάφορες δράσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

FORUMDSC-0682

FORUMDSC-0683

FORUMDSC-0684

FORUMDSC-0686

FORUMDSC-0690

FORUMDSC-0691

FORUMDSC-0692

FORUMDSC-0700

FORUMDSC-0701

FORUMimage00001

FORUMimage00005

FORUMimage00006

Στο 2ο MESSINIA FORUM με επίκεντρο την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & την Επιχειρηματικότητα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει την παρουσία τους 40 ομιλητές και θα προχωρήσουν σε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από 7 Θεματικούς Κύκλους, οι οποίοι αφενός θα ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αφετέρου θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων. Τα παραπάνω, θα υποστηριχθούν από διαδραστικά πάνελ και ομάδες εργασίας .

Φέτος θα συμμετέχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούν B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας & διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση και χρήση των τοπικών μας προϊόντων στην εστίαση.

Καταξιωμένοι chef έχουν προσκληθεί για να αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

FORUMDSC-0693

FORUMDSC-0694

FORUMDSC-0695

FORUMDSC-0696

FORUMDSC-0697

FORUMDSC-0698

FORUMDSC-0699

Μεγάλη βάση θα δοθεί στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους chaumelier σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των οινοποιών και των αποσταγματοποιών.

Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τον Νομό Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό παρόν στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.

O Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. Γιάννης Κολοβός αναφέρει πως: “Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου καθώς και των συναφών επιχειρήσεων, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. Είμαστε άνθρωποι που όραμά μας είναι η εξέλιξη και η ανάπτυξη (βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη) της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, παράλληλα με τις απαιτήσεις της εποχής. Με γνώμονα τα παραπάνω, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μια τιτάνια προσπάθεια παραμερίζοντας το ατομικό συμφέρον, εστιάζοντας μόνο στις συλλογικότητες και τον εθελοντισμό, πάντα με απόλυτη εξωστρέφεια.

Το MESSINIA FORUM θέλουμε να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξης. Προσβλέπουμε για ακόμα μια χρονιά, στην μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία. Όποιος επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του FORUM.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MESSINIA FORUM 2

Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ.
Εγγραφές – Προεγγραφές: 10.00 – 11.00 π.μ.
www.messinia-forum.gr/
www.messinia-sem.gr

Δημοφιλέστερα

To Top