ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Ξεκίνησε ο επανέλεγχος σε όλα τα επικίνδυνα κτήρια-Κυρώσεις στους ιδιοκτήτες που δεν λαμβάνουν μέτρα

Θα καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει συμμόρφωση των ιδιοκτητών και θα ακολουθήσουν κυρώσεις-Από σήμερα οι έλεγχοι έως το τέλος της εβδομάδας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με το υπ’ αριθμ. 33859/01-04-24 έγγραφό της, η Διευθύντρια Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου, έδωσε εντολή προκειμένου το Τμήμα Αυθαιρέτων και Επικινδύνων να διενεργήσει άμεσα, αρχής γενομένης από σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και έως το τέλος της εβδομάδας, επανέλεγχο σε όλα τα επικίνδυνα κτίσματα για τα οποία υπάρχουν πρωτόκολλα επικινδύνου οικοδομής, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί καθώς και σε αυτά που έχει περιέλθει σε γνώση της Υπηρεσίας ορατή επικινδυνότητα και κίνδυνος κατάρρευσης τμημάτων.

Αφορμή για τον επανέλεγχο, στον οποίο συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων του Τμήματος, στάθηκε το σεισμικό γεγονός που σημειώθηκε την 29η Μαρτίου.

“Σύμφωνα με τις οδηγίες της Διευθύντριας Πολεοδομίας θα υπάρξει, επίσης, καταγραφή όλων των περιπτώσεων που δεν υπάρχει συμμόρφωση των ιδιοκτητών με τα προτεινόμενα μέτρα για άρση της ετοιμορροπίας τους, προκειμένου να επακολουθήσουν οι εκ του νόμου επιβαλλόμενες ενέργειες”

Σκοπός, όπως τονίζεται από την κα. Αγρίου, είναι η λήψη οποιουδήποτε μέτρου κρίνεται απαραίτητο για την αποσόβηση κινδύνου κατάρρευσης τμημάτων και γενικότερα κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των περίοικων και των διερχομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι άμεσα από την 29 Μαρτίου, οπότε και σημειώθηκε η σεισμική δόνηση (δείτε ΕΔΩ), κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία και συνεννόηση με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, προέβησαν σε αυτοψίες σε σχολικές μονάδες του Δήμου, κατά τις οποίες δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Δημοφιλέστερα

To Top