ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15 άτομα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από αλλοιωμένη γουρνοπούλα

15 καταγεγραμένα περιστατικά έχει αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση γουρνοπούλας από ψητοπωλείο στην Καλαμάτα.

Όλοι τους αγόρασαν και κατανάλωσαν γουρνοπούλα την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το πρωί πήγαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με αφόρητους πόνους, διάρροια και κάποιοι εξ αυτών με υψηλό πυρετό. Μεταξύ των ασθενών μια πενταμελής οικογένεια, και 2 μικρά παιδιά! Μέχρι στιγμής έχουν πάρει εξιτήριο 7 άτομα, ενώ οι 5 πιο σοβαρά και με πυρετό εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Β’ παθολογική κλινική και να υποβάλλονται στην απαραίτητη θεραπεία και σε εξετάσεις. Υπήρξαν και τρία ακόμα περιστατικά το ίδιο βράδυ από κατανάλωση γουρνοπούλας από άλλο όμως κατάστημα.

Το MessiniaLive μίλησε με τους ίδιους τους ασθενείς, που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, αλλά και με τους γιατρούς που μιλούν για “τροφιμογενή δηλητηρίαση”.

Όπως μας δήλωσαν οι παθόντες και νοσηλευόμενοι πλέον στο Νοσοκομείο, μερικές ώρες μετά την κατανάλωση του κρέατος άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία και πόνους και έσπευσαν στο Νοσοκομείο. Ακόμη και το σκυλάκι της οικογένειας που έφαγε και αυτό, ταλαιπωρείται. Όπως μας δήλωσαν δεν σκέφτονται να προβούν σε μηνύσεις, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος να αγνοούσε ότι το κρέας ήταν αλλοιωμένο.
Η μητέρα ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, που νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό, μας δήλωσε ότι η ίδια δεν έφαγε από τη γουρνοπούλα και αυτό την γλίτωσε από όλη αυτή την ταλαιπωρία. Όπως μας δήλωσαν, κάποιοι συγγενείς τους που έφαγαν γουρνοπούλα την Κυριακή το βράδυ και στη συνέχεια αναχώρησαν για Αθήνα, είχαν και αυτοί τα ίδια συμπτώματα και επισκέφτηκαν νοσοκομείο εκεί.

ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Πάντως οι γιατροί που μίλησαν στο MessiniaLive κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την κατανάλωση του ψημένου κρέατος τώρα το καλοκαίρι, συνιστώντας στον κόσμο να είναι προσεκτικοί, αλλά κυρίως στους καταστηματάρχες να φροντίζουν να τηρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων και οι υγειονομικοί κανονισμοί κατά το ψήσιμο και τη συντήρηση των ευπαθών αυτών τροφίμων, όταν αφορούν μαζική εστίαση, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των πολιτών.

Μάλιστα, όπως μας είπαν οι γιατροί, οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες από αλλοιωμένα τρόφιμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πλημμελούς συντήρησής τους στις σωστές θερμοκρασίες, ή στο ξαναζεσταμένο φαγητό, που ψύχεται και ζεσταίνεται ξανά.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος- Μαίρη Περδικέα

15 άτομα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από αλλοιωμένη γουρνοπούλα
To Top