Υγεία

11 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Πέθανε ηλικιωμένη που ήταν διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ. Τα νέα κρούσματα αφορούν το τελευταίο 24ωρο, από χθες το μεσημέρι έως και σήμερα στις 3. Δυστυχώς, για δεύτερο 24ωρο καταγράφεται ακόμα ένας θάνατος ηλικιωμένης που ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ενώ είχαμε και 4 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην Κλινική Covid, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών της συγκεκριμένης Κλινικής στους 19. Την ίδια ώρα ανάρρωσαν 2 ακόμα ασθενείς και πήραν εξιτήριο, ενώ παραμένουν διασωληνωμένοι 3 ασθενείς στη ΜΕΘ covid.

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ LOCKDOWN

Στο μεταξύ, δεν δείχνει να καλυτερεύει η επιδημιολογική κατάσταση στην υπόλοιπη Πελοπόννησο με τα κρούσματα σε κάποιες περιοχές να παρουσιάζουν αύξηση, ή σε κάποιες άλλες παραμένουν σταθερά. Πάντως, προς το παρόν δεν βλέπουμε να υποχωρεί η αυξητική καμπύλη των κρουσμάτων, ενώ ακόμα και στη Λακωνία με τα μηδενικά ή έως ένα κρούσματα σήμερα ανακοινώθηκαν 4. Έτσι, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα στην Κορινθία, που καταγράφει καθημερινά κατά μέσο όρο 30 κρούσματα, αριθμό εξαιρετικά μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκεται σε σκληρό lockdown. Για την Αργολίδα ο ΕΟΔΥ δίνει 22 νέα κρούσματα, και για την Αρκαδία 14. Στο μεταξύ, εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Αχαΐα-όπου ακόμα και με σκληρό lockdown συνεχίζεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων- με 131 νέα κρούσματα, όπου σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καθημερινά καταγράφονται κατά μέσο όρο 75 νέα κρούσματα. Τέλος, στην Ηλεία καταγράφονται 18 νέα κρούσματα.

420 RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ- ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ

Συνολικά, 420 rapid test έγιναν σήμερα στη Μεσσηνία από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Τα περισσότερα, 210, έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, και εντοπίστηκε ένα θετικό στον ιό δείγμα. Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν και στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με 100 δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες να προσέρχονται. Τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά, όπως επίσης και στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, όπου από άλλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έγιναν 110 τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μαίρη Περδικέα

11 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Πέθανε ηλικιωμένη που ήταν διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top