ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Ζήτησε φακελάκι για δίπλωμα οδήγησης και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Στα πράσα συνελήφθη χτες το απόγευμα υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΕ Μεσσηνίας, όταν ζήτησε φακελάκι από ιδιοκτήτη Σχολής οδηγών για να περάσει τις εξετάσεις ένας υποψήφιος οδηγός του.

Το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά και σε συνεννόηση με τον δάσκαλο οδήγησης συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον 61χρονο υπάλληλο να χρηματίζεται με προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Το Messinialive μίλησε με τον ιδιοκτήτη της Σχολής Οδηγών ο οποίος δήλωσε: “Έκανα το αυτονόητο και αυτό που μου επιβάλλει η συνείδηση και η ιδεολογία μου. Αγανάκτησα με την απαίτηση και τη συμπεριφορά του και το “απόστημα” πρέπει να σπάσει. Έκανα την αρχή. Αν υπάρχει κι άλλο περιστατικό από συνάδελφο, ας δημοσιοποιηθεί, για να αρχίσουν να σέβονται τον κόπο μας και το επάγγελμά μας”.
Σήμερα ο 61χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Καλαμάτας με την κατηγορία του χρηματισμού και της δωροληψίας, καθώς του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροληψία κατ’επάγγελμα και θα απολογηθεί τη Δευτέρα. Ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα για τυχόν άλλες περιπτώσεις χρηματισμού του ίδιου υπαλλήλου.

Δίπλωμα και φακελάκι: Μια παντοτινή συνύπαρξη

Ένα περιστατικό που δεν το ακούμε πρώτη φορά και έχει παρατηρηθεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν, κι αυτό γιατί η προσωπική επαφή όλων των εμπλεκομένων στην διαδικασία απόκτησης διπλώματος ευνοεί την παραβατικότητα
Και να τονιστεί ότι σαφώς ευθύνη έχει κι αυτός που παίρνει το…δωράκι αλλά κι αυτός που το δίνει.
Κι όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν τις αλλαγές στην απόκτηση διπλωμάτων, που στοχεύουν ακριβώς στην πάταξη αυτής της παθογένειας.

Καλαμάτα: Ζήτησε φακελάκι για δίπλωμα οδήγησης και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω
To Top