ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό

Συλλαλητήριο έκαναν σήμερα απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Την κινητοποίηση διοργάνωσε το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Μεσσηνίας, σε συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό που έκανε παρόμοιες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Η παρουσία των εργαζομένων στον κλάδο που έχει υποστεί μεγάλες και σοβαρές συνέπειες από την υγειονομική κρίση, έγινε με την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του covid-19.

Βασικό αίτημα είναι να τηρηθεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που για δεύτερη χρονιά αντιμετωπίζουν σοβαρό εργασιακό πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Σπυρόπουλος τόνισε πως υπάρχουν αδικίες στην στήριξη και να γυρίσουν στις δουλειές τους με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, με το 80% της αναπλήρωσης του μισθού που δηλώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς απολύσεις και ψαλίδισμα επιδομάτων και να πάρουν το εφάπαξ στην 20ετία.

Στην διαμαρτυρία και στην διατύπωση των εργασιακών δικαιωμάτων του, συμμετείχε και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

Στην διαμαρτυρία βρέθηκε κι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης.

To Top