Τροφή για σκέψη

Υψώνονται τα κάγκελα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

“ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ”

Εργασίες τοποθέτησης και άλλων καγκέλων γίνονταν σήμερα κατά μήκος της δυτικής περίφραξης του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τα κάγκελα θα επεκταθούν καθ’ ύψος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μπορεί να υπερπηδήσει τα κάγκελα και να μπει στο πάρκο, αφού το ύψος των ήδη υφιστάμενων (1,50 μέτρο) κρίθηκε ανεπαρκές, και έτσι υψώνονται ακόμα περισσότερο, φτάνοντας σε ύψος το 1,80 περίπου.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, η επέκταση καθ’ύψος αφορά συνολικά μήκος 650 μέτρα της δυτικής περίφραξης, με σκοπό να την ενισχύσει.


Από τις σημερινές εργασίες επέκτασης των καγκέλων του πάρκου. Στα ήδη τοποθετημένα προσκολλώνται με ηλεκτροσυγκόλληση και τα extra, για… έξτρα ασφάλεια

Το επόμενο διάστημα έχει δρομολογηθεί μέχρι και τα Χριστούγεννα να αλλάξει και όλος ο φωτισμός με νέα φώτα LED, και αργότερα υπάρχει σχεδιασμός να μπουν και κάμερες ασφαλείας.

Στόχος της δημοτικής αρχής Καλαμάτας είναι να περιφρουρηθεί περιμετρικά το πάρκο και να αποτραπούν περαιτέρω βανδαλισμοί στα βαγόνια ή στον αστικό εξοπλισμό του (βρύσες, παγκάκια), αλλά και να λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Οι προθέσεις είναι αυτές, ωστόσο το αποτέλεσμα αισθητικά με τα κάγκελα και τις 12 καγκελόπορτες στις εισόδους-εξόδους, παραπέμπει σε καγκελόφραχτο φρούριο που μόνο τα φυλάκια λείπουν..

Μαίρη Περδικέα

To Top