ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Καλαμάτας ανακοίνωσε, μιλώντας στο MessiniaLive, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Δήμου Καλαμάτας”, Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Έκανε λόγο για ένα “Δημοκρατικό και προοδευτικό ψηφοδέλτιο με πρόσωπα χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις”, εξηγώντας ότι ” δεν θα έχουν τη δέσμευση να ακολουθούν πολιτικές γραμμές κομμάτων ή χώρων”, δηλώνοντας ότι η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του σε ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο θα γίνει σε περίπου ένα μήνα.

Ο ίδιος επικροτεί και χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός των πολλών υποψηφιοτητων και συμμετοχών στα κοινά, ωστόσο θεωρεί ότι “η ονοματολογία είναι κατι που πουλάει, αλλά σημασία έχει με τι προτάσεις κατεβαίνει ο καθένας”, τονίζοντας ότι σημασία έχουν οι ξεκάθαρες προτάσεις.

“Να φύγουμε από την εποχή Νίκα, που έδωσε αυτά που μπορούσε να δώσει, και να ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο για την Καλαμάτα, με νέους ανθρώπους και άλλο πνεύμα στην αυτοδιοίκηση”, επισήμανε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα του Μιχάλη Αντωνόπουλου ανεβάζει τον αριθμό των υποψήφιων δημάρχων Καλαμάτας στους 12.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Μ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Είναι γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί στη συντριπτική πλειοψηφία οι δυνατότητες αντίδρασης των δημοτών σε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Η διαβούλευση έμεινε στα χαρτιά και ολες οι σοβαρές αποφάσεις παίρνονται αποκλειστικά απο τη μειοψηφία της πλειοψηφίας. Σήμερα μετά απο χρόνια διεκδίκησης των δικαιωματων πολιτών απο συλλογικά όργανα και κυρίως του Δημοτικού συμβουλιου Καλαμάτας, καταθέτουμε τη χάρτα διακήρυξης των δικαιωμάτων του Δημότη.

1. Ο Δήμος ειναι αυτοτελές νομικό πρόσωπο στο οποίο συμμετέχουν ολοι οι δημότες με ιδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

2. Ολες οι υπηρεσίες του Δημου είναι αποκλειστικά ανταποδοτικές, με κίνητρα οικονομικά για περιβαλλοντική αναβάθμιση.

3. Τέλη απο ακίνητα επιστρέφουν στους δημότες υπο τη μορφή μελετών και έργων για την προστασία τους απο φυσικές καταστροφές.

4.Οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης απο δημότες εξυπηρετείται απο δικηγόρους-νομικούς συμβούλους που παρεχουν νομική καλυψη και προστασία εφόσον το επιθυμούν οι δημότες σε πλήρη εφαρμογή της έννοιας του συνήγορου του Δημότη και χωρίς εισφορές.

5. Ο Δήμος διεξάγει δημοψηφίσματα με προαιρετική συμμετοχή για ζητήματα που απαιτούν αυξημένη πλεοφηφια του ΔΣ.

Ο Δημος δύναται να λαμβάνει απόψεις δημοτών ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου για θέματα που εισάγονται στο ΔΣ. Χωρίς δεσμευτικό αλλα συμβουλευτικό χαρακτήρα.

6. Ο Δήμος μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μονο με τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 των συμβούλων ή και τη σύμφωνη γνώμη των φορεων της πόλης ή και της Επιτροπής διαβούλευσης.

7. Οι δημότες έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις δομές που παρέχονται απο το Δήμο, όπως καθε μορφής εκδηλώσεων και κατά προτεραιότητα.

8. Οι δημοτικές συγκοινωνίες εντός του Δήμου παρέχονται δωρεάν ή επιδοτούνται απο τα τέλη στάθμευσης που προέρχονται απο δημοτικούς χώρους και οδούς.

9. Το πολιτιστικό τέλος αναλώνεται αποκλειστικά απο τις σχολές του πολιτιστικού φορέα του Δήμου τη ΦΑΡΙΣ κατα προτεραιότητα απο υποτροφους με Κοινωνικά κριτήρια.

10. Ο Δήμος εχει εκπόνησει σχέδιο έκτακτης ανάγκης απο φυσικές καταστροφές και αναλαμβάνει την ευθύνη της εφαρμογής του”.

To Top