ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για το μοναστήρι της Δήμιοβας

Θα γίνει αποκατάσταση της Μονής με δημόσια δαπάνη  1.213.707 ευρώ από το ΕΠΑ 2021-2025

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μεσσηνίας υπόγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, στα γραφεία της Μητρόπολης, στην Καλαμάτα.

DSC-0117

DSC-0126

image00009

image00014

image00017

image00020
Η προγραμματική σύμβαση για το με προϋπολογισμό 1.213.707 ευρώ έργο αποκατάστασης της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Δήμιοβα υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον μητροπολίτη Χρυσόστομο το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σημείωσε ότι το εν λόγω έργο αποτελούσε δέσμευση τόσο προς τον μητροπολίτη, όσο και προς τους Μεσσήνιους γενικότερα, επισημαίνοντας πως το εν λόγω μοναστήρι δεν αποτελεί μόνο θρησκευτικό αλλά και ιστορικό χώρο, καθώς έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο -που έχει ενταχθεί, με απόφαση του περιφερειάρχη, στο ΕΠΑ 2021 – 2025 (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) με δημόσια δαπάνη 1.213.707 ευρώ– έχει ως στόχο την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας των κτισμάτων και την ταυτόχρονη αντιµετώπιση των λειτουργικών και μορφολογικών προβλημάτων του κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής αυτής μονής, στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση των γραφείων της Μητρόπολης και του Ασύλου Ανιάτων

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε πως εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων οι μελέτες που αφορούν στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αφ’ ενός των γραφείων της Μητρόπολης Μεσσηνίας και αφ’ ετέρου του κτηρίου του Ασύλου Ανιάτων.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας, τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και για τη γενικότερη συνδρομή της Περιφέρειας τα τελευταία τέσσερα χρόνια προς την Εκκλησία και τα μνημεία της.

Δημοφιλέστερα

To Top