ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή των WC στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Όπως πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες και στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας, έτσι και σήμερα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επικύρωσε τις προγραμματικές συμβάσεις χρηματοδότησης που αφορούν τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας.

Παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκακαι των βουλευτών Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα και Γιώτας Κοζομπόλη, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή των WC του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Έργο που πριν λίγους μήνες ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, συνολικού προϋπολογισμού 74.335 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: “ΟΙ ΠΟΛΥΠΑΘΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ”

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, δήλωσε: “Παρόλο που τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια δε μας δίνουν τα απαραίτητα περιθώρια ελευθερίας να αναπτύξουμε ένα διευρυμένο σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, εμείς ΔΕΝ το βάζουμε κάτω και ΔΕΝ ξεχνάμε το κόσμο του αθλητισμού. Όπως είχαμε δεσμευτεί εξ αρχής, οι πολύπαθες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, για τις οποίες η δημοτική αρχή αδιαφορούσε κατ΄επανάληψη στο παρελθόν, θα λάβουν επιτέλους την φροντίδα που χρειάζονται”.

Το έργο προβλέπει να ανακαινιστούν εκ βάθρων οι χώροι υγιεινής, και θα κατασκευαστούν 12 WC για το κοινό και 2 WC για ΑμεΑ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καλαμάτας.

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ

Επίσης, σε ένα μήνα περίπου θα υπογραφεί η σύμβαση για την πλήρη αντικατάσταση του τάπητα από ταρτάν στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε από τον δήμαρχο να προτείνει ο Δήμος τοποθεσίες- καθαρά δημοτικά οικόπεδα- ως πιθανούς χώρους για να κατασκευαστεί το Κλειστό Στάδιο και Προπονητήριο, πιθανότατα με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.
Οι προτεινόμενες περιοχές μπορεί να είναι οπουδήποτε εντός της Καλαμάτας αρκεί να είναι δημοτικά οικόπεδα.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΩΝΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Να σημειώσουμε τέλος, ότι το προσεχές διάστημα στον υφυπουργό θα βρεθεί και ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για αθλητικά έργα στον Δήμο Μεσσήνης.

ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ WC ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας όσον αφορά στους χώρους υγιεινής έχει σήμερα ως εξής:
α) ένα συγκρότημα W.C. (ανδρών, γυναικών) στη βόρεια κερκίδα
β) δύο συγκροτήματα W.C. (ανδρών, γυναικών) στη νότια κερκίδα
γ) ένα συγκρότημα W.C. (ανδρών, γυναικών) στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής ΑμεΑ.

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Στα υπάρχοντα συγκροτήματα W.C. βόρειας και νότιας κερκίδας θα εκτελεσθούν οι εξής εργασίες:

Καθαιρέσεις των πλακοστρώσεων δαπέδου (τοπικές), των επενδύσεων τοίχων, των ειδών υγιεινής, των θυρών και μερικώς των υαλοστασίων.
Επίσης, θα γίνουν καθαιρέσεις των ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων.

Κατασκευές των δαπέδων (τοπικές), των επενδύσεων των τοίχων, των κουφωμάτων, των ψευδοροφών (τοπικές), χρωματισμός των χώρων και τοπικές επισκευές φερόντων στοιχείων.

2 ΝΕΑ WC ΓΙΑ ΑμεΑ

Οι δύο νέοι χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ που πρόκειται να κατασκευαστούν, βρίσκονται ο μεν ένας κάτω από τη νότια κερκίδα, ο δε άλλος στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.
Η πρώτη εγκατάσταση αφορά στην εξαρχής κατασκευή ενός χώρου υγιεινής και αποδυτηρίου ΑΜΕΑ σε υπάρχοντα αποθηκευτικό χώρο στην ανατολική πλευρά της νότιας κερκίδας.
Η δεύτερη εγκατάσταση αφορά στη μετατροπή ενός υπάρχοντος (δευτερεύουσας σημασίας) χώρου υγιεινής του κλειστού γυμναστηρίου σε αντίστοιχο χώρο ΑΜΕΑ.

Οι χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ θα είναι εξοπλισμένοι με τα προβλεπόμενα για τη χρήση είδη υγιεινής και το λοιπό εξοπλισμό. Έχουν εξασφαλισμένη προσβασιμότητα και κατάλληλη χωροθέτηση, ώστε να εξυπηρετούν τους χρήστες ΑΜΕΑ του συνόλου της αθλητικής εγκατάστασης.

Η μελέτη των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει τον φωτισμό των χώρων WC (κοινού και ΑΜΕΑ) που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο και στο Κλειστό Γυμναστήριο, αφού προηγηθεί η πλήρης αποξήλωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων (πριζοδιακόπτες – φωτιστικά σώματα κ.λπ.) και την τοποθέτηση νέων ρευματοδοτών και διακοπτών.

Διαβάστε και αυτό:

Κωνσταντινέας: Άλλοι βούλιαζαν φακέλους έργων στα ντουλάπια των Υπουργείων και άλλοι τα προχωρούν!

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή των WC στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας
To Top