ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕΚ Καλαμάτας

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας -λίγο πριν την πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας- υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις”.

Την σύμβαση υπέγραψαν η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας.

1

2

3

4

Νίκας: Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εξακτινώνεται-Παραστάσεις φέτος σε Κόρινθο, Τρίπολη, Ναύπλιο

Στην εργώδη προσπάθεια της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη -τόσο για την συντήρηση και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της πατρίδας μας, όσο για την στήριξη του πολιτισμού γενικότερα- αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το ΔΗΠΕΘΕΚ στην Καλαμάτα.

Ιδιαίτερα ο Π. Νίκας τόνισε την σημαντική διαχρονική στήριξη του υπουργείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θεσμού παγκοσμίως γνωστού πλέον, ο οποίος -με φροντίδα της Περιφέρειας- εξακτινώνεται και σε άλλες πόλεις της, πέρυσι η Σπάρτη, φέτος η Κόρινθος, η Τρίπολη και το Ναύπλιο.

Μενδώνη: “Το Φεστιβάλ Χορού είναι ένα παράθυρο προς τον κόσμο”

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Καλαμάτας αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη -“είναι ένα παράθυρο προς τον κόσμο” σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι διαχρονικά το υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Γιατρομανωλάκης: “Είναι ένα μοντέλο που μετουσιώνει την έννοια της περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, αλλά και το σύνολο των πολιτιστικών δράσεων που ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υλοποιεί διαχρονικά αποτελούν ένα μοντέλο που μετουσιώνει την έννοια της περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης, τόνισε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Βασιλόπουλος: “Διαχρονική η συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με το Υπουργείο Πολιτισμού”

Από την πλευρά του, τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, την διαχρονική συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Καλαμάτας μέσα από σειρά προγραμματικών συμβάσεων για πολλά έργα, τόσο ανάδειξης μνημείων, όσο και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων παγκόσμιου κύρους, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Διαβάστε και αυτό:

ΔΗΠΕΘΕΚ: Τι προβλέπει η προγραμματική σύμβαση με Υπουργείο-Περιφέρεια-Δήμο Καλαμάτας

To Top