ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκε η δημοπράτηση του κόμβου στο “Φωτεινή” από την Περιφέρεια

“ΑΝΟΙΓΕΙ” Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ
-ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018

Τη δημοπράτηση της κατασκευής ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της 1ης επαρχιακής οδού με οδό Ναυαρίνου στο Δήμο Καλαμάτας και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος προαυλίου χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγ. Σώστη στο Δήμο Οιχαλίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.

400.000 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ
395.000 ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Υπογράφηκε χθες από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη η δημοπράτηση του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη συμβολή των οδών Ναβαρίνου, Λακωνικής και Μάνης, που θα συνδέεται με την περιμετρική της Καλαμάτας και θα αποτελεί την έξοδό της προς τη Μάνη.

Ο κυκλικός κόμβος που εκτιμάται πως θα αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω της κατάληξής της στα Γιαννιτσάνικα, θα είναι έτοιμος όπως όλα δείχνουν το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως είχε δηλώσει αρχές Ιουνίου η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη θα είναι έτοιμες οι συμβάσεις, θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου- που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 400.000 ευρώ- οπότε το καλοκαίρι του 2018 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Παράλληλα είναι έτοιμες οι μελέτες για τη δημοπράτηση των πεζοδρομίων της Λακωνικής και του Ασπροχώματος, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 150.000 και 245.000 ευρώ αντίστοιχα, και έρχονται “να κουμπώσουν” με το υπόλοιπο έργο της Περιμετρικής.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι αναγκαίες λόγω της επιβάρυνσης των οδών αυτών και στόχος είναι να αποσυμφορηθεί στην περιοχή η κίνηση και το μποτιλιάρισμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ο κυκλικός κόμβος αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία στο σημείο, ενώ στο έργο προβλέπεται και η κατασκευή πεζοδρομίων τόσο στη Ναβαρίνου, όσο και στις οδούς Μάνης και Λακωνικής, από την Αγία Σιών μέχρι τον κόμβο Γιαννιτσανίκων, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, που δεν θα αναγκάζονται πλέον να περπατούν στην άκρη του δρόμου- όπως έκαναν μέχρι σήμερα- θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Υπογράφηκε η δημοπράτηση του κόμβου στο “Φωτεινή” από την Περιφέρεια
To Top