ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για τον Πύργο Κουμουνδούρου στη Μάνη και το σύστημα πυρόσβεσης στις Μυκήνες

“Εξετάστηκαν και επιλύθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα για τη χρηματοδότηση στην Αρχαία Μεσσήνη” λέει η Περιφέρεια

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού για την εγκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών υπογράφηκε χθες το πρωί , στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Το εν λόγω έργο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πίστωση 650.000 ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα προστίθενται επιπλέον 30.000 ευρώ για την δαπάνη της προμήθειας του νερού από τον Δήμο Αργους – Μυκηνών.

Στη συνάντηση, εξ άλλου, υπογράφηκε από τον Π. Νίκα και την Λ. Μενδώνη μία ακόμα προγραμματικής σύμβαση, με αντικείμενο την χρηματοδότηση, με 45.000 ευρώ, της μελέτης αποκατάστασης του πύργου Κουμουνδούρου, στον Κάμπο Αβίας, του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Εξ άλλου, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, στην ίδια συνάντηση σήμερα, εξετάστηκαν και επιλύθηκαν γραφειοκρατικά προβλήματα σχετικά με την χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των ανασκαφικών εργασιών στην Αρχαία Μεσσήνη.

Τέλος, μεταξύ της υπουργού και του Π. Νίκα συζητήθηκαν τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες -και πάντως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για τον Πύργο Κουμουνδούρου στη Μάνη και το σύστημα πυρόσβεσης στις Μυκήνες
To Top