ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ασπρόχωμα – Έκαψε 40 στρέμματα – Κινδύνεψαν 3 επιχειρήσεις

Για εμπρησμό κάνουν λόγο στην Πυροσβεστική λόγω των δύο εστιών που ξέσπασαν με διαφορά 5 λεπτών σε απόσταση 250 μέτρα μεταξύ τους

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:15

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που ξέσπασε σε δυο εστίες με 250 μέτρα απόσταση η μία από την άλλη, το απόγευμα στο Ασπρόχωμα και πρόλαβε να κάψει συνολικά 40 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4, και με χρονική απόσταση περίπου πέντε λεπτών, ξέσπασαν δυο φωτιές σε χαμηλή βλάστηση, σε ξερά χόρτα και καλαμιές, η μία πίσω από το εργοστάσιο του Αναγνωσταρά και η άλλη μεταξύ της επιχείρησης ΜΑΡΑΝΤΟΣ και ΚΛΗΜΗΣ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων αυτές οι επιχειρήσεις και του ΔΙΚΑΙΟΥ κινδύνευσαν, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση 20 πυροσβεστών με 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Καλαμάτας, με την συνδρομή 2 αεροσκαφών ΠΕΤΖΕΤΕΛ και οχημάτων από τους Γαργαλιάνους και τον Μελιγαλά αλλά και υδροφόρων του Δήμου Καλαμάτας και Εθελοντικών ομάδων, η φωτιά μετά από 3 ώρες περιορίστηκε και ελέγχθηκε.

Υπήρξε και διακοπή ηλεκτροδότησης αφού πήραν φωτιά κολώνες της ΔΕΗ.

Επίσης, έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας του δρόμου Καλαμάτας – Μεσσήνης και προληπτικά εκκενώθηκε στα Παναγάκια ένας μικρός οικισμός Ρομά.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο απασχολεί την Πυροσβεστική με περιστατικά κάθε καλοκαίρι και μάλιστα πέρσι – κατά την διάρκεια κατάσβεσης – οι άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν δεχτεί κι επίθεση με πέτρες…

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:15

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους τα μέσα πυρόσβεσης και ήδη η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλή.  Τα εναέρια μέσα διεξάγουν βολές και υπάρχει μόνο μια μικρή εστία αυτή την ώρα. Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και αναμένεται να ελεγχθεί πλήρως την επόμενη ώρα.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 16:00 στην περιοχή του Ασπροχώματος στη βιομηχανική ζώνη στο δρόμο προς Μεσσήνη. Η φωτιά είχε δυο εστίες και εξαπλώθηκε γρήγορα, προσεγγίζοντας και τις παρακείμενες επί του δρόμου επιχειρήσεις (Μάραντος, Χάντζος, κλπ, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος),  κι έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα, την Μεσσήνη και τον Μελιγαλά.

Από την φωτιά ίσως δημιουργηθεί και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής επειδή υπάρχουν πολλά καλώδια και κολώνες της ΔΕΗ και σταθμοί χαμηλής τάσης. 

Η φωτιά έχει φτάσει αρκετά κοντά στις παράγκες των Ρομά και θα γίνει εκκένωση.

Αυτή την ώρα έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από την Αστυνομία από και για την Μεσσήνη από τον περιμετρικό.

Λόγω των ισχυρών ανέμων ίσως κριθεί απαραίτητο να γίνουν ρίψεις κι από εναέρια μέσα.

Μέχρι το οδόστρωμα έφτασαν οι φλόγες, καίγοντας ξερά χόρτα και καλάμια

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ασπρόχωμα – Έκαψε 40 στρέμματα – Κινδύνεψαν 3 επιχειρήσεις
To Top