ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αλιμάκι-Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και 3 αεροσκάφη πυρόσβεσης

Ακόμα μια φορά ξέσπασε πυρκαγιά στη χωματερή στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι, σε δύο εστίες, με λευκό και μαύρο καπνό να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, και στην περιοχή έσπευσαν 8 οχήματα Πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες, 2 τράκτορες της πυροσβεστικής, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΟΔΕ, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Τριφυλίας. Από αέρος συνέδραμαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Λίγες ώρες αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο και να κάνουν διαβροχή του εδάφους, για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, καθώς καίγονταν εύφλεκτα υλικά.

35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Από ώρα 18:00/16-06-2024 έως ώρα 18:00/17-06-2024 εκδηλώθηκαν 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

To Top