ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε με 161 “ΝΑΙ” η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ- ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή

Με ευρύτατη πολιτική συναίνεση υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας και άλλες διατάξεις».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ κατά ψήφισαν η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

ONOMAΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8

Σε ότι αφορά το άρθρο 8, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Από τους συνολικά 264 βουλευτές που ψήφισαν, υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 161  βουλευτές και κατά 103.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΣΥΡΙΖΑ

Καταψήφισαν διαφοροποιούμενοι από την επίσημα γραμμή του κόμματος οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Απουσίαζαν: η Γεωργιά Γεννιά, ο Μάρκος Μπόλαρης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Καραγιάννης και η Άννα Βαγενά. Απών και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δεν πρόλαβε να ψηφίσει λόγω καθυστερημένης έλευσης στη Βουλή.

Νέα Δημοκρατία

Τη διάταξη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια υπερψήφισαν η Όλγα Κεφαλογιάννη, η εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου, η Νίκη Κεραμέως και η Ντόρα Μπακογιάννη αντίθετα με την επίσημη θέση της Πειραιώς.
Απουσίαζαν: ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Βαγιωνάς.

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Το άρθρο 8 για τα ομόφυλα ζευγάρια υπερψήφισε η Φώφη Γεννηματά και 12 ακόμη βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Απουσίαζαν: οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Γιώργος Καρράς, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Μιχάλης Τζελέπης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το επίμαχο άρθρο καταψήφισαν 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Υπερψήφισαν αντίθετα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που διαφορποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή. Απουσίαζαν: ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και η Έλενα Κουντουρά.

ΚΚΕ

Πολυάριθμες απουσίες καταγράφηκαν στο ΚΚΕ καθώς δεν έδωσε το παρών ο Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι επτά βουλευτές σε σύνολο κοινοβουλευτικής δύναμης 15 βουλευτών.

Ποτάμι
Στο Ποτάμι δεν καταγράφηκε καμία διαφοροποίηση ή απουσία καθώς όλοι οι βουλευτές υπερψήφισαν τη διάταξη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Με πληροφορίες από: NEWS247

Υπερψηφίστηκε με 161 “ΝΑΙ” η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
To Top