ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ύμνοι Νίκα στον Σταύρο Θεοδωράκη: “Τον χρειάζεται η πατρίδα μας- Η φωνή του είναι εθνική”

ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το εγκώμιο του Σταύρου Θεοδωράκη έπλεξε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στον επικεφαλής του “Ποταμιού” και υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα το απόγευμα της Κυριακής και στο Δημαρχείο της πόλης.
“Το κόμμα της κεντροαριστεράς είναι αναγκαίο για την ευρυθμία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Νίκας, δείχνοντας ξεκάθαρα τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη μέσα σε ένα ομολογουμένως εγκάρδιο κλίμα και από τις δύο πλευρές. “Τον χρειάζεται η πατρίδα μας. Η φωνή του είναι εθνική… είναι ο πιο αγαπητός αρχηγός κόμματος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από το Βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανό και την Ολυμπία Αναστασοπούλου, συντονίστρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης του «Ποταμιού» και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με χαρά υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, έναν άνθρωπο o οποίος έχει επιτύχει παντού, με ό,τι και αν ασχολήθηκε.

Ξεκίνησε με μύριες όσες δυσκολίες, από την Αγία Βαρβάρα, αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις, έφτασε σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο, λέει πάντοτε την αλήθεια, είναι ο πιο αγαπητός αρχηγός κόμματος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πετύχει το καλύτερο, στο επίπεδο της ηγεσίας του κόμματος της κεντροαριστεράς, το οποίο είναι αναγκαίο για την ευρυθμία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος εξήρε «τη δροσιά, τη σφριγηλότητα και την ουσία των ανακοινώσεων» του κ. Θεοδωράκη σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και του ευχήθηκε «να είναι γερός πάντοτε, γιατί τον χρειάζεται η πατρίδα μας. Η φωνή του είναι εθνική».
Ο Δήμαρχος χαιρέτισε και την παρουσία του Βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΙΚΑ: “ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Στα καλά λόγια του δημάρχου Καλαμάτας ανταπέδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνοντας τα εξής: «Ένα από τα συνθήματα που έχουμε επιλέξει γι’ αυτή τη μικρή προεκλογική εκστρατεία που κάνω σε όλη την Ελλάδα, για την ηγεσία του νέου προοδευτικού κινήματος, είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε τους Δήμους σε όλη τη χώρα και να μειώσουμε το κεντρικό κράτος των Αθηνών. Όταν λέμε Δήμους, εννοούμε τα πολύ καλά παραδείγματα των Δήμων, εννοούμε τον Δήμαρχο της Καλαμάτας.
Το έχω πει και στο παρελθόν – και εδώ, αλλά μου έχει δοθεί η ευκαιρία να το πω και στην Αθήνα – ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σηκώσουν πάλι την Ελλάδα. Έχω αναφέρει και τη δική του περίπτωση, όπως και την περίπτωση επιχειρηματία στην περιοχή της Καλαμάτας, που δεν είναι ακριβώς επιχειρηματίας, είναι ένας ευεργέτης, ένας καπετάνιος που αποφάσισε να επενδύσει στον τόπο μας και μπόρεσε αυτή η συμμαχία του καλού – αν μου επιτρέπετε τον ορισμό – να δώσει μία νέα ώθηση στην Καλαμάτα, στην ευρύτερη περιοχή.

Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να επιλέγουμε σε τοπικό επίπεδο ανθρώπους που αγαπούν την προσπάθεια και όχι κομματικούς υπαλλήλους και αν συνεχίσουμε και στο κέντρο να επιλέγουμε ανθρώπους, που είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ευθύνες του παρελθόντος, θα έχουμε ένα πολύ καλό μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Γι’ άλλη μια φορά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο γι’ αυτά που είδα, γι’ αυτές τις προσπάθειες και θα ΄μαστε σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής της χώρας προς το καλύτερο.

Τα μνημόνια δε φεύγουν με φωνές. Τα μνημόνια φεύγουν, επειδή κάνουμε μόνοι μας μια καλύτερη Ελλάδα.
Δήμαρχε, άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσέφερε στο Δήμαρχο ένα βιβλίο επί ευρωπαϊκών θεμάτων, και ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Θεοδωράκη και στον κ. Ψαριανό τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Καλαμάτας.
Μ.Π.

Ύμνοι Νίκα στον Σταύρο Θεοδωράκη: “Τον χρειάζεται η πατρίδα μας- Η φωνή του είναι εθνική”
To Top