Οίνος & Αποστάγματα

WINE KIOSK: Πρωτότυπο party δοκιμής 47 κρασιών!

Με τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο της δοκιμής κρασιών έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το πιο ενημερωμένο στέκι οίνου στην πόλη!

47 ετικέτες από διάφορες περιοχές και διάφορους παραγωγούς της Ελλάδας βρέθηκαν πάνω στο κεντρικό τραπέζι του WINEKIOSK και πολλοί επισκέπτες που τίμησαν αυτή την πρωτοβουλία του Πέρρυ Παναγιωτακόπουλου και του Γιώργου Χιουρέα, γεύτηκαν εξαιρετικά κρασιά και εδέσματα!

Ανεξάρτητα από το οινικό γούστο και τις γνώσεις, οι 47 ετικέτες πρόσφεραν την ηδονή από την απόλαυση της δοκιμής κρασιού!
Την ηδονή που μπορεί να νιώσει ο οποιοσδήποτε, χωρίς να έχει απαραίτητα ιδιαίτερες γνώσεις.
Τα παιδιά του WINEKIOSK καθοδηγούσαν, ενημέρωναν, πρότειναν κάνοντας την αξιολόγηση πιο εύκολη.

Άλλωστε, το κρασί είναι ένα πολύ σύνθετο ποτό, που περιέχει κατά μέσο όρο 600 περίπου ενώσεις, υπεύθυνες για το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του. Οι ενώσεις αυτές συνδυάζονται με ένα μοναδικό κάθε φορά τρόπο, που αντανακλά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε οίνου, ο οποίος γίνεται αντιληπτός μέσω της δοκιμής κρασιού.
Οι αισθήσεις που συμμετέχουν κυρίως στη δοκιμή αυτή είναι η όραση, η όσφρηση και η γεύση (έμμεσα και η εντός στόματος αφή), με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να βασίζεται στις εξής τρεις εξετάσεις:

• Την οπτική, που αφορά την όψη του κρασιού.

• Την οσφρητική, που αφορά το άρωμα του κρασιού.

• Τη γευστική, που αφορά τη γεύση και την υφή του κρασιού.

Αυτά γινόντουσαν μέσα!

Έξω υπήρχε ένα όμορφο, διακριτικό street party με το διάσημο κινούμενο bar της Aquarella που ήρθε από την Καρδαμύλη και άνοιξε με οικοδεσπότη τον Κλέαρχο! Όμορφες μουσικές, χαμόγελα και καλή διάθεση σε ένα πάρτυ που είχε την υπογραφή του WINEKIOSK!

To Top