ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε κηδεμόνας για τον Άτλαντα, τον σκύλο που τραυματίστηκε στο τροχαίο στην Αρτέμιδος

Αίσιο τέλος για τον Άτλαντα, το σκυλάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κι έμεινε ανάπηρο – Βασιλόπουλος: Ουδέποτε τέθηκε θέμα ευθανασίας

Θετική εξέλιξη για την ζωή του  αδέσποτου Άτλαντα, που χτυπήθηκε το πρωί  της 30ης Απριλίου και είχε αναδείξει το Messinialive

To σκυλάκι που είναι 4 ετών έμεινε ανάπηρο μιας και από το χτύπημα έσπασε μέρος της σπονδυλικής του στήλης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει.

Μετά την περίθαλψη που είχε για 4-5 ημέρες στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο του Δήμου Καλαμάτας, μεταφέρθηκε στην Αθήνα σε εξειδικευμένη χειρουργική κλινική ζώων και διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν να χειρουργηθεί γιατί θα κινδύνευε σοβαρά η ζωή του.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν δεκάδες φιλόζωοι της πόλης και ο Δήμος Καλαμάτας έκανε τις απαραίτητες ενέργειες να σωθεί το ζώο, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τα έξοδα.

Πράγματι η μεταφορά στην Αθήνα και οι εξετάσεις κόστισαν 1.200 ευρώ και είναι ένα ποσό που θα καλύψει ο Δήμος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο μας δήλωσε: “Ο Δήμος Καλαμάτας δείχνοντας ευαισθησία για το συγκεκριμένο άτυχο  περιστατικό, θέλησε από την αρχή να αναλάβει να περιθάλψει το σκυλάκι κι έκανε ότι ήταν εφικτό για να ζήσει αρχικά και μετά να αποκατασταθεί η υγεία του. Όμως δεν γινόταν να χειρουργηθεί κι έτσι θα ζήσει με κάποιο μηχάνημα και σε ανάδοχη οικογένεια που βρέθηκε πρόθυμα να τον υιοθετήσει. Ουδέποτε τέθηκε θέμα ευθανασίας του σκύλου και λυπάμαι για κάποια δημοσιεύματα που γράφτηκαν ανακρίβειες κι ανυπόστατα πράγματα. Ο Δήμος Καλαμάτας δείχνει μέριμνα για τα αδέσποτα και οι δημότες θα πρέπει να το γνωρίζουν. Συνεχώς δουλεύουμε για να βελτιώνουμε τα πράγματα”.

Σημαντικό και καθοριστικό ήταν και το ενδιαφέρον του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας που βοήθησε στο να να βρεθεί μια οικογένεια για τον Άτλαντα.

Ο κηδεμόνας βρέθηκε κι ο τυχερός-άτυχος Άτλαντας απολαμβάνει την φροντίδα και αναρρώνει από την περιπέτεια που πέρασε.

Διαβάστε και αυτά:

Δήμος Καλαμάτας: Αναλαμβάνει τα έξοδα για την επέμβαση του αδέσποτου που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα

Βρέθηκε κηδεμόνας για τον Άτλαντα, τον σκύλο που τραυματίστηκε στο τροχαίο στην Αρτέμιδος
To Top