Τροφή για σκέψη

Βρετανικό Μουσείο: Στάζει νερό δίπλα στα γλυπτά του Παρθενώνα

Υποστηρίζουν ότι κανένα από τα ευρήματα δεν έχει υποστεί ζημιά

Σταγόνες νερού πέφτουν από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen στο Βρετανικό Μουσείο, ελάχιστα εκατοστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα, μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνου.

Σύμφωνα και με αυτοψία του ΣΚΑΪ, που δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφία, οι σταγόνες πέφτουν δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί τα γλυπτά που αποσπάστηκαν από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα.

glypta-parthenona2

Το πρωί της Παρασκευής, οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου είχαν τοποθετήσει απορροφητικά χαρτιά και πλαστικές πινακίδες, που προειδοποιούν για την ολισθηρότητα του πατώματος, ενώ προηγούμενες φωτογραφίες έδειχναν ότι στο σημείο υπήρχαν πλαστικά δοχεία για να συγκεντρωθεί το νερό.

Πάντως, το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί και όχι μόνο στο σημείο από όπου βρίσκει δίοδο το νερό.

Protothema.gr

Βρετανικό Μουσείο: Στάζει νερό δίπλα στα γλυπτά του Παρθενώνα
To Top