Αθλητισμός

Βούζας: “Προσεκτικές κινήσεις, μεταγραφή μέχρι την τελευταία μέρα”

Ανέλαβε δράση και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ο Βασίλης Bούζας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας και επέβλεψε την προπόνηση- δοκιμαστικά που έχει ξεκινήσει η Καλαμάτα από την περασμένη Δευτέρα.

Ο 53χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ καταστρώνουν αυτό το διάστημα τα τελικά πλάνατους για την προετοιμασία ενώ παράλληλα συνεχίζουν το σκάουτινγκ για τη στελέχωση του ρόστερ αλλά και τιςεπαφές με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Καλαμάτας.

Οι μελανόλευκοι προχωρούν με σίγουρα και σταθερά βήματα στο μεταγραφικό παζάρι, διπλοτσεκάρονταςτους παίκτες που τους ενδιαφέρουν και προχωρούν στις κινήσεις εκείνες που θεωρούν πως θα αποδώσουν,όπως έχει γίνει με τις έως τώρα συμφωνίες.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο sport365.gr για την υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου της ομάδας, αναφέροντας πως στόχος αποτελεί η ποιοτική ενίσχυση και όχι η ποσοτική και γρήγορη απλά για ναανακοινωθούν κάποια ονόματα.

Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί και σίγουροι για να πάρουμε τους κατάλληλους και τους καλύτερους παίκτες. Να πάρουμε αυτόν που θα βοηθήσει και δεν θα τον φορτωθεί ομάδα, να τον πληρώνει χωρίς να προσφέρει, γιατί έτσι διαλύονται οι ομάδες”, λέει και συνεχίζει:

Είναι εύκολο να γεμίσεις ένα ρόστερ 25 παικτών αλλά αν δεν έχουν γίνει οι σωστές επιλογές είναι κάτι που θα το βρεις μπροστά σου. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Καλύτερα λίγοι και καλοί και να γεμίζει σιγά-σιγά η ομάδα με τις επιλογές που θέλουμε. Μας παρακαλάνε να έρθουν στην ομάδα αλλά δεν γίνεται έτσι…”.

Για την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού όσον αφορά τη στελέχωση του φετινού ρόστερ και τουςχρονικούς περιορισμούς, ο Βασίλης Βούζας αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό έως το φινάλε των μεταγραφώνγια κάτι εξαιρετικό.

Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσεις το ρόστερ είναι το καλύτερο, αλλά η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι ως και την τελευταία μέρα των μεταγραφών μπορεί να έρθει ένας παίκτης που δεν τον είχες υπολογίσει, δεν τον είχες ψάξει ή δεν είχε εμφανιστεί ποτέ, ή δεν πίστευες ότι θα έρθει. Άρα ποιος ο λόγος να μην τον έχεις; Οπότεμέχρι τελευταία μέρα των μεταγραφών θα είμαστε ανοικτοί να πάρουμε τον ποδοσφαιριστή που ταιριάζει στη νοοτροπία και στο επίπεδο της ομάδας ακόμα και αν είναι από τη Σούπερ Λίγκα ή ένας παίκτης από το εξωτερικό”.

Δυσκολίες πάντως για την ολοκλήρωση ορισμένων καλών περιπτώσεων, στις οποίες υπάρχει προσέγγιση, προκύπτουν λόγω της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η ομάδα, παρά το γεγονός πως το όνομα της Καλαμάταςέχει ξεχωριστή βαρύτητα.

Δουλεύουμε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι εύκολο. Όσο και αν το brand name της Καλαμάτας είναι ισχυρό, δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν ποδοσφαιριστή να έρθει δυο-τρείς κατηγορίες κάτω”.

Πέρα όλων των άλλων πάντως, η πιθανότητα της Football League παραμένει ανοικτό θέμα, όσο οι …καραμπόλες συνεχίζονται με εφέσεις και ενδεχόμενη μη συμμετοχή ομάδων και αυτό είναι κάτι που σκέφτονται στην Μαύρη Θύελλα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς όπως επισημαίνει ο τεχνικός της Καλαμάτας για τον πρωταθλητισμό σε μια τέτοια περίπτωση, στην παραπάνω δηλαδή κατηγορία θα πρέπει να πας ακόμη πιο ψηλά, με τουλάχιστον 6-7 παίκτες κορυφαίου επιπέδου…”, οπότε μέχρι και να… τελεσιδικήσουν οι εκκρεμείς υποθέσεις θα πρέπει να υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο.

Συνέντευξη στον Μπάμπη Παπακωντασντίνου

http://www.sport365.gr/kalamata/item/21996-voyzas-sto-sport365-gr-prosektikes-kiniseis-metagrafi-mexri-tin-teleftaia-mera?fbclid=IwAR1-Ri6mXl0UvUeovSDvSKrHwedxwi80YjYStLygu6N7xWXEPN7G9_mTGq4

 

Βούζας: “Προσεκτικές κινήσεις, μεταγραφή μέχρι την τελευταία μέρα”
To Top