ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Βουνό” η συσσωρευμένη σταφίδα-5.000 τόνοι στις αποθήκες-“Όχι άλλος εμπαιγμός” λένε οι σταφιδοπαραγωγοί

Συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου-Για “πρωτοφανή στοχοποιησή τους” καταγγέλλουν τον Υπουργό

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Αθ. Σωτηρόπουλος πρόεδρος Π.Ε.Σ:

“Η επί επτάμισι μήνες σκόπιμα παρελκυστική πολιτική σε βάρος των σταφιδοπαραγωγών από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Λιβανό στην κατεύθυνση του φέρτε μου στοιχεία να στοιχειοθετήσουμε το αίτημα της απόσυρσης ως προϊόν της πανδημίας, και στη συνέχεια,  αφού προσκομίστηκαν,  το δελτίο τύπου της 16ης Ιουλίου που εξέδωσε με την διαπίστωση …..

Σήμερα διαπιστώνουμε εμείς την πλήρη αναξιοπιστία του πολιτικού ανδρός με τον  εμπαιγμό των σταφιδοπαραγωγών που είχε, με την ανοχή του, ως αποτέλεσμα την κατάρρευση στην κυριολεξία της τιμής της σταφίδας με τιμές κάτω του ευρώ με  συνακόλουθα την πρωτοφανή απώλεια εισοδήματός των.

Τιμές των εμπόρων εξευτελιστικά χαμηλές  που τις χαρακτήρισαν μάλιστα ως “φυσιολογικές”  !!

Τιμές που τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση.

Γιατί εσυνέβη αυτό ;;

Γιατί ο υπουργός άλλαξε…. στάση και δεν τήρησε τα συμπεφωνημένα όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με το προαναφερθέν δελτίο τύπου του, που αναγνώρισε δηλαδή την ύπαρξη του αποθέματος ποσοτικά αλλά και ως προϊόν πανδημίας και υπαναχώρησε από την θέση του να βρεθούμε σύντομα για την επίλυση του ζητήματος του αποθέματος σταφίδας…

Πέρασαν ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ μήνες και ακόμη περιμένουμε….

Μας έχει καταστρέψει η πολιτική του και αυτός συνεχίζει σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ο στόχος εξ αρχής προφανώς ήταν να μείνει εκτός αγοράς η Παναιγιάλειος Ένωση, εξ’ αιτίας του αποθέματος, για να διαχειριστούν φέτος οι έμποροι την σταφίδα.

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα…

Καταβαράθρωση της τιμής της σταφίδας από την έναρξη της συγκομιδής με συνεχόμενη πτωτική τάση…. από € 1,60 / κιλό η τιμή της σταφίδας πέρυσι να πέσει σήμερα κάτω από το ευρώ !!

Το κατόρθωσαν με την καταστροφική πολιτική ανοχή του υπουργού.

Ο υπουργός αντί της δέσμευσής του για υλοποίηση της συνάντησή μας  έφτασε στο σημείο να δείχνει μια τιμωριτική και άκρως αντισυνεταιριστική διάθεση που δεν γίνεται αποδεκτή από τους σταφιδοπαραγωγούς.

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα έδωσε μάλιστα εντολή ελέγχου για την Π.Ε.Σ και ακόμη δεν έστειλε το πόρισμα προφανώς γιατί δεν εξυπηρετούνται τα συκοφαντικά μυθεύματα των εμπόρων….

Τι κάνει λοιπόν στην συνέχεια ; Δίνει πρόσφατα εντολή για νέο έλεγχο !!  Έλεος  !!

Σώνει και καλά, απεγνωσμένα θα λέγαμε, να βρεθεί κάτι να στηρίξει το αφήγημα της συντεχνίας και να ζημιωθεί η συνεταιριστική οργάνωση και ο παραγωγός !!

Πρωτοφανής αρνητική στάση από υπουργό αγροτικής ανάπτυξης !!  Να διαλύσουμε την μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας μας στη σταφίδα γιατί είναι συνεταιριστική !!

Γιατί διαχρονικά εγγυάται στον παραγωγό και δίνει την υψηλότερη τιμή στη σταφίδα.

Ασυγχώρητο λάθος μας…

Τέτοια πρωτοφανή στοχοποίηση !!

Εθελοτυφλεί στην συνεχή καταβαράθρωση των τιμών της σταφίδας και οι έμποροι ακάθεκτοι συνεχίζουν το έργο τους….

Κύριε πρωθυπουργέ της χώρας τα γνωρίζετε όλα αυτά ;;

Φτάσαμε στο απροχώρητο.  Δεν πάει άλλο.

Για τον λόγο αυτό οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου αποφάσισαν τις κινητοποιήσεις ως μοναδικό μέσο αντίδρασης σε αυτή την λυσσαλέα εχθρική πολιτική του υπουργείου αγροτικής ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ !!

Ελπίζουμε να ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός για τον διωγμό που υφιστάμεθα ως παραγωγοί και οι συνεταιριστικές μας οργανώσεις προκειμένου να ωφεληθούν λίγοι έμποροι.

κ. Λιβανέ θα μείνεις στην ιστορία…. η πολιτική σου βάζει ταφόπλακα στην σταφιδοκαλλιέργεια !!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Όχι άλλος εμπαιγμός  !!

Ο αγώνας για την επιβίωσή μας τώρα αρχίζει.

Αιτούμεθα την άμεση απόσυρση των πλεονασμάτων σταφίδας τα  οποία ανέρχονται σήμερα σε περίπου 5000 τόνους με παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  5ΗΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ”.

 

 

“Βουνό” η συσσωρευμένη σταφίδα-5.000 τόνοι στις αποθήκες-“Όχι άλλος εμπαιγμός” λένε οι σταφιδοπαραγωγοί
To Top