Το δικό μου Σχολείο

Junior Achievement Greece: Με επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο στα Εκπ.Μπουγά

AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ JA GREECE ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση – σεμινάριο παρακολούθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 1η Νοεμβρίου στα Εκπ.Μπουγά στην Καλαμάτα εκπαιδευτικοί, για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρει δωρεάν το Junior Achievement Greece σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Παράλληλα, μετά τους χαιρετισμούς και την παρουσίαση του προγράμματος από την δημοσιογράφο Μαρία Γιαννέτου, συγκροτήθηκαν και βιωματικά επιμορφωτικά εργαστήρια για τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

JADSC-0053

JADSC-0058

JADSC-0059

JADSC-0062

JADSC-0064

JADSC-0068

JADSC-0071

JADSC-0073

JADSC-0080

JADSC-0083

JADSC-0084

JADSC-0087

JADSC-0095

JADSC-0102

JADSC-0106

JADSC-0111

JADSC-0120

JADSC-0124

JADSC-0133

JADSC-0220

JADSC-0223

"JAD</p

Η πρώτη πόλη την οποία θα επισκεφθεί το JA Greece είναι η Καλαμάτα.

Η εκδήλωση στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα εδώ και πολλά χρόνια, έδωσε έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

JADSC-0139

JADSC-0141

JADSC-0145

Η έμπνευση, η δημιουργία, η φαντασία και η εκτέλεση έχουν όνομα: Κωσταντίνος Κοτταρίδης!

JADSC-0152

Το Ε δίνει το πλαίσιο και τα κίνητρα στα παιδιά της Ελλάδας να σκεφτούν έξυπνες και κοινωνικά ευαίσθητες επιχειρηματικές ιδέες, ικανές για διεθνείς διακρίσεις και εφαρμογή στην αληθινή αγορά.

JADSC-0163

Η JA Ελλάδας τίμησε για την πολύχρονη συνεισφορά τους στο πρόγραμμα τους εκπαιδευτικούς Σταυρούλα Κόκκαλη και Κώστα Κοτταρίδη, τον πολυμήχανο και δημιουργικό άνθρωπο που έχει μοτο “‘Ολα γίνονται”!

JADSC-0181

JADSC-0186

JADSC-0214

JADSC-0219

Την εκδήλωση του JA Greece τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Ε.Δ.Ε.), Γιώργος Δρέτας κι ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας. Για την εμπειρία του ως γονέας μίλησε ο Φώτης Μπουγάς, ενώ εξαιρετικός στην παρουσίαση της εμπειρίας του ήταν ο μαθητής απόφοιτος των Εκπ.Μπουγά Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος.

Η οικονομολόγος εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Σταυρούλα Κόκκαλη, παρουσίασε τις «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με μεγάλη επιτυχία εδώ και 10 χρόνια, ενώ η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου παρουσίασε τα προγράμματα και τις επιτυχίες των παιδιών σε ομιλία με τίτλο «Οι μικροί startuppers αλλάζουν το σχολείο, τις ζωές τους, την Ελλάδα». Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του JA Greece Ελένη Γερασιμοπούλου διοργάνωσε στο τέλος του σεμιναρίου βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Inspire-Prepare-Succeed» (Έμπνευση – Προετοιμασία – Επιτυχία).

Τα προγράμματα, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στο πλαίσιο μαθημάτων/ομίλων επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας κ.ά.

Μετά την Καλαμάτα η ομάδα του JA Greece θα επισκεφθεί το Hράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη ενώ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα.

Ιστοσελίδα: www.jagreece.org

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece

To Top