Αθλητισμός

“Βόμβα” Χαρδαλιά: «Τη Δευτέρα εισηγούμαι προσωπικά την αναστολή πρωταθλήματος Super League 2»

Επίσημη τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά, που δείχνει έτοιμος να βάλει το “μαχαίρι στο κόκαλο” στη Σούπερ Λιγκ 2

Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραβιάσεις υγειονομικού πρωτοκόλλου σε αγώνα της Super League 2 δίνει μέσω ανακοίνωσής της η Πολιτική Προστασία.

Σχετικά με το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, η Πολιτική Προστασία διευκρινίζει ότι δεν δίνει καμία άδεια διεξαγωγής των αγώνων, δεν εγκρίνει τις λίστες των αποστολών των ομάδων που μετακινούνται για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ούτε της κοινοποιούνται οι σχετικές καταστάσεις, ενώ προσθέτει ότι «είναι συνεπώς ξεκάθαρο ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε εμπλέκεται στη διοργάνωση των εν λόγω πρωταθλημάτων ούτε, πολλώ δε μάλλον, έχει οποιαδήποτε ελεγκτική αρμοδιότητα επί της διεξαγωγής τους».

Οι λίστες, όπως τονίζει, εγκρίνονται από τον υπεύθυνο ασφάλειας της διοργανώτριας Αρχής και κοινοποιούνται στις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνεται για το πρόγραμμα των αγώνων, ενώ της κοινοποιούνται μόνο οι ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τα αρνητικά PCR tests των αποστολών των ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που προαναγγέλει εισήγηση για αναστολή πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2 τη Δευτέρα: 

“Σε συνέχεια των παντελώς αβάσιμων ρεπορτάζ που αναπαρήγαγαν τις τελευταίες ημέρες οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι και Mega, καθώς και μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, σε σχέση με δήθεν ολιγωρία ή και συγκάλυψη της Πολιτικής Προστασίας στην απαράδεκτη καταστρατήγηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και όρων μετακίνησης απο ποδοσφαιρική ομάδα της Superleague 2, θα ήθελα να καταστήσω σαφή κάποια πράγματα.
Αρμόδια για την τήρηση και την επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Super League 2 (και κάθε άλλης αθλητικής δραστηριότητας) είναι αποκλειστικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ την αποκλειστική ευθύνη και για τη διαδικασία έγκρισης των μετακινήσεων των ομάδων έχει η διοργανώτρια Αρχή, όπως ρητά προβλέπεται στις σχετικές ΚΥΑ και διατάξεις.
Ως εκ τούτου, ουδεμία εμπλοκή έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα ζητήματα για τα οποία, μέσω ανώνυμων ρεπορτάζ, αδίκως κατηγορείται.
Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αδυναμία της διοργανώτριας Αρχής να επιβάλλει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και την έλλειψη των απαραίτητων αντανακλαστικών της για την τιμωρία εκείνων που τα παραβιάζουν, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προτίθεμαι προσωπικά να εισηγηθώ στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την ΑΝΑΣΤΟΛΗ διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League 2.
Είναι ώρα ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία για όλους όσοι την επικαλούνται αποσπασματικά, αλλά δυσκολεύονται να την υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα”.

“Βόμβα” Χαρδαλιά: «Τη Δευτέρα εισηγούμαι προσωπικά την αναστολή πρωταθλήματος Super League 2»
To Top