Απόψεις

Βλαχογιάννης: Να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το όνομα, το λογότυπο και το σύμβολο του Κινήματος

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά
Γραμματέα ΚΠΕ Μαν. Χριστοδουλάκη
Υποψ. Πρόεδρο: Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο
Κοιν: Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και έχει ανοίξει ο διάλογος και η κατάθεση των προτάσεων των υποψηφίων. Φαίνεται πως το Κίνημα παραμένει-παρά τα ισχνά εκλογικά ποσοστά-ισχυρό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ενδιαφέρον, δυσανάλογο της εκλογικής του επιρροής.
Ο Έλληνας πολίτης είναι έτοιμος να ακούσει ξανά και να δώσει ισχυρή εντολή στον κύριο φορέα της σοσιαλιστικής αριστεράς, εάν και εφόσον αυτός με αυστηρή και ειλικρινή αυτοκριτική πείσει πως μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων και των δυνάμεων που ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ στον κύριο φορέα της αλλαγής, που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και να προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει συγκεκριμένες-συγκροτημένες θέσεις-προτάσεις και κυρίως το ιδεολογικό υπόβαθρο στο οποίο θα εδράζεται η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα του Κινήματος.

Καθίσταται προφανές και αναγκαίο κάθε υποψήφια(ος) να ξεκαθαρίσει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση και να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που αναμένει ο Έλληνας πολίτης, η ελληνική κοινωνία. Δεν αρκούν οι γενικόλογες τοποθετήσεις περί σοσιαλδημοκρατίας και κεντροαριστεράς, όρων που συγχέουν έντεχνα τις έννοιες του σοσιαλιστικού χαρακτήρα και της γεωγραφικής τοποθέτησης του κινήματος στα αριστερά του πολιτικού χάρτη.
Η σαφής πολιτική οριοθέτηση και η ιδεολογική ταυτότητα από μόνες τους δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που απευθύνονται περί συνεργασιών με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
Οι συνεργασίες πρέπει να έχουν σαφές πολιτικοϊδεολογικό πρόσημο, να υπακούουν σε προγραμματική συμφωνία και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαϊκών δυνάμεων, που εκπροσωπούν οι αρχές και ιδέες των συνεργαζόμενων πολιτικών δυνάμεων.
Στον διάλογο που έχει ήδη αρχίσει, φαίνεται πως έχει σημαντική θέση η ονομασία και τα σύμβολα του Κινήματος. Στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, του μη προνομιούχου, του κατατρεγμένου που βρήκε τη θέση του στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή, του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, του 114, του αντιδικτατορικού αγώνα, του πολίτη που ανέκτησε την εθνική του αξιοπρέπεια, το Κίνημα ταυτίζεται με το ιστορικά αποδεκτό όνομα, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα-ΠΑΣΟΚ-με σύμβολο τον πράσινο ήλιο.
Επειδή όμως στα δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα ακόμα και ζητήματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν φετίχ, λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό στην πλειοψηφούσα άποψη-θέση,
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
-Να τεθεί ερώτημα στη διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής προέδρου, για το ποιο επιθυμούν τα μέλη και οι φίλοι να είναι το όνομα, το λογότυπο και το σύμβολο του Κινήματος.
-Να λάβουν θέση οι υποψήφιοι με πολιτικά χαρακτηριστικά και να σταματήσει έτσι η απολίτικη πλειοδοσία ονοματολογίας, προς άγραν ψήφων.
Εξυπακούεται πως η όποια απόφαση των μελών και φίλων του Κινήματος θα είναι δεσμευτική για όλους και ιδιαίτερα για την((ον) Πρόεδρο που θα αναδείξει η κάλπη.

Αλέξανδρος Απ. Βλαχογιάννης
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976
Μέλος της Γραμματείας Τομέα Μεταφορών
Πρώην: Μέλος του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής.
Μέλος του Τομέα Επιστημόνων
Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Τεχνικών.
Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας 2000@2004

Βλαχογιάννης: Να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το όνομα, το λογότυπο και το σύμβολο του Κινήματος
To Top