ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνταξιούχοι: Πανελλαδική συγκέντρωση στις 8 Οκτωβρίου στη Πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνεται την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, έκαναν σήμερα οι πρόεδροι των συνταξιούχων Μεσσηνίας ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Για τον λόγο αυτό θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την δωρεάν μετάβαση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

Όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών – νοσηλευτών.

Να δημιουργηθούν ΜΕΘ.

Να ανοίξουν οι δομές Υγείας που έκλεισαν, να φτιαχτούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

Να καταργηθεί η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης και να αποδοθεί το νομοθετημένο 0,5% του προϋπολογισμού.

Να αποδοθεί σε όλους η πληρωμένη 13η και 14η σύνταξη.

Να σταματήσει η θανατηφόρα φορολογία και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.

Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες.

Να μειωθούν άμεσα οι τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης».

Γνωρίζουμε πλέον από την εμπειρία, επισημαίνουν, «ότι μόνο μέσα από την αγωνιστική δράση καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και να έχουμε αποτέλεσμα όπως:

Την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, τη μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, τη μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις κύριες συντάξεις, δίχως αγωγές και δικαστήρια».

Ομόφωνα, υπογραμμίζουν, «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΚΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων συμμετέχοντας στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση πού συνδιοργανώνουν από κοινού οι ομοσπονδίες συνταξιούχων, την Παρασκευή 8 Οκτώβρη και ώρα 7,30 στην πλ. Κλαυθμώνος και από εκεί στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Για το σκοπό αυτό οι Ομοσπονδίες μισθώνουν δωρεάν Πούλμαν για μετάβαση στην συγκέντρωση και επιστροφή. . Οσοι συνταξιούχοι επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 6
Οκτωβρη στα τηλέφωνα 6942681096 και 6972025336.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 8 Οκτώβρη  στις 7,30 από το Αναψυκτήριο στην Νέδοντος  (ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ) πίσω από το παλιό Δημαρχείο.

Απαιτούμε

. Να μας γυρίσουν πίσω όσα άδικα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι
Κυβερνήσεις τα τελευταία  χρόνια.

. Αμεση θωράκιση του ΕΣΥ με προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών

. Να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά χωρίς Δικαστήρια

. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και της φορολόγησης των αναδρομικών.

.  13η και 14η σύνταξη σε όλους

. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

. Να μειωθούν όλες οι τιμές στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

Η ενότητα των συνταξιουχικών οργανώσεων και οι μεγάλες κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων είχαν αποτελέσματα θετικά για όλους τους συνταξιούχους. Καταφέραμε:

. Επιστροφές μέρους από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις χωρίς αγωγές και δικαστήρια, αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας και μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες

Ολες οι Κυβερνήσεις παίρνοντας το νήμα από εκεί πού το άφησαν οι προκάτοχή τους, αφού χρεωκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τζογάροντας τους κόπους της ζωής μας στα χρηματιστήρια, τώρα διαλύουν και την
επικουρική κοινωνική ασφάλιση και καλούν τους νέους ασφαλισμένους να την κάνουν  ατομική τους υπόθεση.

Παίρνουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων μας στα χέρια μας.

To Top