Βιβλίο

“Βιβλιοσούρτα-Φέρτα”: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές προσχολικής ηλικίας, υλοποίησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 το διαδραστικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Βιβλιοσούρτα-Φέρτα».

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την γνωριμία των παιδιών του νηπιαγωγείου και των οικογενειών τους με τη βιβλιοθήκη της πόλης τους. Οι μικροί μαθητές ανέπτυξαν πολυάριθμες ιδέες και δράσεις που έδωσαν χαρακτήρα και χρώμα στις εικόνες και στις ιστορίες των βιβλίων. Οι δημιουργίες των μαθητών,  προκειμένου να γίνει διάχυση των δράσεων, αναρτήθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο padlet που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης

(https://el.padlet.com/kalamata_library/zaz4zrw2dunm6c2c).

 

 

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας επισκέφτηκε τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Νηπιαγωγείο Λεϊκων, 10ο  Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 18ο  Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Νηπιαγωγείο Διασποράς, Νηπιαγωγείο Στούπας, Βρεφονηπιακός Σταθμός “Ευγενία Βασ. Ασημάκου”) και αφού τους έδωσε βραβείο συμμετοχής, εμπλούτισε τις βιβλιοθήκες τους με επιλεγμένους τίτλους βιβλίων. Τέλος, η βιβλιοθήκη τους παρείχε ειδικές προνομιακές κάρτες δανεισμού για σχολικές μονάδες.

Η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ευχαριστεί τον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Ευγενία Βασ. Ασημάκου”  για την υποστήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος και ανανεώνει το ραντεβού με τους μικρούς της φίλους τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια προγράμματα και εκπλήξεις!

“Βιβλιοσούρτα-Φέρτα”: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
To Top