Αθλητισμός

Τένις: Στο Νο5 Τσιτσιπάς, Σάκκαρη μετά το Ρολάν Γκαρός

Έχασαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την Μαρία Σάκκαρη μετα την ολοκλήρωση του Ρολάν Γκαρός. Αμφότεροι βρίσκονται πλέον στην 5η θέση.

Η ολοκλήρωση του Roland Garros έφερε τις πρώτες ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη οι οποίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες την επόμενη Δευτέρα (13/06) όταν και θα αφαιρεθούν οι περσινοί βαθμοί από το γαλλικό όπεν.

Στην πρώτη δεκάδα των ανδρών έχουμε αρκετές αλλαγές. Ο Στέφανος Τσιτσιπας έπεσε από το Νο4 και πλέον βρίσκεται στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης. Από μία θέση έχασαν τόσο ο Κάρλος Αλκαράθ όσο και ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Αντίθετα κερδισμένοι βγήκαν οι δύο φιναλίστ του Roland Garros. Ο Ραφαέλ Ναδάλ ανέβηκε στο Νο4 προσπερνώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ ο Κάσπερ Ρούντ κέρδισε δυο θέσεις και για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται στο Νο6.

Όλα αυτά είναι προσωρινά αφού την επόμενη Δευτέρα (13/06) θα έχουμε νέες ανακατατάξεις με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να ανεβαίνει ξανά στο Νο1.

Επίσης, η ανακοίνωση της νέας Παγκόσμιας κατάταξης στο ταμπλό των γυναικών μετά το Roland Garros έφερε πολλές ανακατατάξεις στην πρώτη δεκάδα.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι από τις αθλήτριες που έχασε θέσεις. Πριν το γαλλικό όπεν ήταν στην τρίτη θέση και τώρα βρίσκεται στο Νο5 χάνοντας δύο θέσεις.

Την ίδια ώρα η Ανέτ Κόνταβεϊτ ανέβηκε στο Νο2 κερδίζοντας τρεις θέσεις, όπως έκανε και η Πεγκούλα που ανέβηκε στο Νο8. Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι η Σβιόντεκ έχει σχεδόν διπλάσιους βαθμούς από τη δεύτερη.

Μεγάλη χαμένη είναι η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα η οποία απώλεσε δώδεκα θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο14.

Τένις: Στο Νο5 Τσιτσιπάς, Σάκκαρη μετά το Ρολάν Γκαρός
To Top