ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέτο από την Πυροσβεστική Καλαμάτας για το “κλείσιμο” του πάρκου-Για δικαίωση μιλά ο Μάκαρης

“Θα πρέπει οι είσοδοι και οι έξοδοι του συγκεκριμένου χώρου να παραμένουν ανοιχτοί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, όσο ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού”, είναι η επίσημη απάντηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας στο ερώτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έρχεται με το έγγραφό της αυτό να δικαιώσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών και του “Ανοιχτού Δήμου” για την περίφραξη του Πάρκου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρει:

“Ως «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» κατά το παρελθόν και το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα το θέμα του Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Εναντιωθήκαμε με επιχειρήματα στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να περιφράξει και στην ουσία να αποκόψει από την καθημερινότητα των πολιτών έναν από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς χώρους της Καλαμάτας.

Μάλιστα είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η σιδερόφρακτη περίφραξη του πάρκου, λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να φυλάξει το χώρο από καταστροφές και να τον αναδείξει κατάλληλα, δεν αποτελεί λύση αλλά αντίθετα υποβάθμιση συνολικά της καθημερινότητας των πολιτών.
Εκτός των παραπάνω, ο «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» έχει εναντιωθεί στην σιδερένια περίφραξη του Πάρκου και για το λόγο ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Την συγκεκριμένη άποψη έρχεται να επικυρώσει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με επίσημο έγγραφό της το οποίο και επισυνάπτεται -σε απάντηση δικού μας ερωτήματος- που αναφέρει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή το Πάρκο Σιδηροδρόμων αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και ότι «θα πρέπει οι είσοδοι και οι έξοδοι του πάρκου να παραμείνουν ανοιχτοί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο».

Η άποψη, δε, της Δημοτικής Αρχής ότι οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού μπορούν να καταφύγουν στο Πάρκο του Λιμενικού που βρίσκεται σε απόσταση από το Πάρκο Σιδηροδρόμων, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ικανή εναλλακτική λύση και δεν δικαιολογεί την απόφαση για αποκλεισμό από την τοπική κοινωνία του Πάρκου Σιδηροδρόμων”.

Διαβάστε εδώ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Βέτο από την Πυροσβεστική Καλαμάτας για το “κλείσιμο” του πάρκου-Για δικαίωση μιλά ο Μάκαρης
To Top