ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος: “Το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί-Πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις”

«Tο οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα»

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στο OPEN και αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου, περί κουρασμένης Επιτροπής.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας είπε χαρακτηριστικά, πως «τι θα πει λάθος απόφαση; Πολλές φορές στην επιστήμη ανακαλύπτεις εκ των υστέρων ότι δεν ήταν σωστή μια απόφαση. Τώρα όμως χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις. Εμείς, η επιτροπή επιστημόνων, δεν μπορούμε να πάρουμε υπεύθυνες αποφάσεις, προτείνουμε. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις να πάρει η πολιτεία».

Έπειτα, ο κ.Βατόπουλος διευκρίνισε ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν αποφασίζει για τα νέα μέτρα, αλλά προτείνει στην κυβέρνηση και για αυτό τον λόγο, χρειάζονται να παρθούν πολιτικές αποφάσεις, ενώ χαρακτήρισε την πανδημία “επικίνδυνη”.

Όσον αφορά στους λόγους που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ενώ βρισκόμαστε σε lockdown, o καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει υπερ μετάδοση και αυτό είναι κάτι που προκαλεί φόβο στους ειδικούς. «Η πολιτική πίεση πρέπει να πέσει στην παραγωγή εμβολίων», τόνισε επισημαίνοντας ότι στις πολύ μεγάλες ηλικίες παρατηρούνται πλέον λιγότερα κρούσματα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

πηγή:ieidiseis.gr/OpenTV

To Top