Τουρισμός

Βασιλόπουλος: “Υγειονομικά ασφαλής προορισμός η Καλαμάτα”

Διαδοχικές συσκέψεις έχουν δρομολογηθεί για τις επόμενες μέρες στο Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να είναι όλα έτοιμα κατά το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Η αιχμή του δόρατος για τον Δήμο Καλαμάτας είναι το καλό επιδημιολογικό της προφίλ, με τα ελάχιστα κρούσματα και εκεί ετοιμάζεται να ποντάρει η δημοτική Αρχή Καλαμάτας για την τουριστική προβολή του Δήμου με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών καθώς κριτήριο αναζήτησης είναι πλέον οι covid free περιοχές, με παράλληλα όμως υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης. Η Καλαμάτα και  η ευρύτερη περιοχή παρέχουν αυτές τις προϋποθέσεις, οπότε εκτιμάται πως θα είναι μια καλή τουριστική σεζόν, αρκεί να γίνει και η σωστή στόχευση από το Δήμο Καλαμάτας μέσω του κονδυλίου των 150.000 ευρώ για τουριστική προβολή.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ” Ευτυχώς έχουμε λίγα κρούσματα κι αυτό είναι μία επιτυχία όλων μας”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

“Συναντήσεις με τοπικούς φορείς, υπηρεσιακούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις προκειμένου η περιοχή να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε λίγες ημέρες.

Πέραν των προγραμματισμένων συναντήσεων με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων του Δήμου, συσκέψεις έχουν καθοριστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με εκπροσώπους των δομών Υγείας της περιοχής, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας της πόλης και της Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ. Επίσης συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, των ξενοδόχων, του Εμπορικού Συλλόγου, των επιχειρήσεων εστίασης, των μέσων μεταφοράς (ΤΑΧΙ, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία), καθώς και με τον Αερολιμενάρχη Καλαμάτας και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κατά τις συναντήσεις θα εξεταστούν διάφορα θέματα, θα τεθούν προτεραιότητες σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, με την επιδίωξη να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία και ένας κοινός βηματισμός για την καλύτερη προβολή του Δήμου. «Η περιοχή μας είναι ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός, ευτυχώς έχουμε λίγα κρούσματα κι αυτό είναι μία επιτυχία όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος”.

Μαίρη Περδικέα

 

Διαβάστε και αυτό:

Στις 150.000 ευρώ φέτος η τουριστική προβολή της Καλαμάτας

To Top