ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: Όλα πήγαν καλά, μέχρι αύριο θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής αρχής Καλαμάτας στις ζημιές από τη σφοδρή  κακοκαιρία που έπληξε νωρίτερα το μεσημέρι την πόλη της Καλαμάτας.

Με εντολή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο για το master plan του Λιμανιού, διοχετεύτηκαν όλα τα διαθέσιμα συνεργεία σε όλα τα σημεία που υπήρχαν προβλήματα. Ο σκοπός ήταν να αποκατασταθούν άμεσα οι κεντρικοί δρόμοι όπως Αρτέμιδος και Νέδοντος, όπου είχαν πέσει δέντρα, και να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Η εμπειρία του κ.Βασιλόπουλου στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών είναι μεγάλη και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή, αφού σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε άμεση παρέμβαση.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις περιοχές που είχαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στον καταυλισμό των Ρομά, αλλά και στη Νέδοντος, όπου επιχειρούσαν ήδη τα συνεργεία αποκατάστασης και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.

ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Όποιος πολίτης θέλει να δηλώσει ζημιά ή άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία, μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο που έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να σπεύδουν τα συνεργεία του Δήμου και να αντιμετωπίζεται άμεσα το όποιο πρόβλημα.Η καταγραφή των ζημιών γίνεται στο τηλέφωνο 2721360700 στον Δήμο Καλαμάτας.

Αυτή την ώρα (17:00) συνεχίζεται η αποκατάσταση και η απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και κλαδιών και αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στο Νησάκι, καθώς κάποια σπίτια δεν έχουν ρεύμα.

 

Στη Νέδοντος εντοπίζονται και οι περισσότερες πτώσεις δέντρων

Ζημιές υπάρχουν σε πολλές τέντες και τζαμαρίες, ενώ, σύμφωνα με το Δήμαρχο Καλαμάτας, θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που υπάρχει στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα σε κάποιες παράγκες, που ξηλώθηκαν.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας θα εργασθούν μέχρι το βράδυ, σε συνδυασμό με εκείνα του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πέραν της Καλαμάτας, ζημιές κατεγράφησαν στις Κοινότητες Καρβελίου και Αλαγονίας.
Στις σχολικές μονάδες, όπου υπήρξε πρόβλημα, έγινε καταγραφή των ζημιών από το Δήμο Καλαμάτας και θα γίνει επέμβαση όπου είναι αναγκαίο.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Το σύνολο των ζημιών σε σπίτια και υποδομές θα καταγράψει Ειδική Επιτροπή, που συγκρότησε σήμερα ο Δήμαρχος. Οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο θα καταγραφούν από άλλη επιτροπή.

 

To Top